APROAPE DE CETĂŢIENI – SFATURI PRACTICE, TRANSMISE DE POLIŢIŞTI CETĂŢENILOR

piata1

  Comunicat de presă

  Poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu Poliţia Oraşului Fundulea şi Lehliu Gară continuă seria acţiunilor de informare şi pregătire antivictimală a populaţiei prin derularea de acţiuni în zonele aglomerate.

  În ziua de 01 august 2016 aceştia au discutat cu cetăţenii din Fundulea şi Lehliu Gară poliţiştii fiind prezenţi în pieţe, zona blocurilor, precum şi în parcuri.

  Acţiunea desfăşurată de poliţiştii se înscrie în cadrul programului naţional de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului.

  Poliţiştii le-au oferit cetăţenilor câteva ponturi pentru derutarea infractorilor:

când părăsesc locuinţa, pe timpul nopţii, să lase o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune;

în cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, să roage vecinii sau prietenii apropiaţi să procedeze astfel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră: geamuri deschise, ridicarea corespondenţei etc.;

să monteze la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate; o sirena de exterior descurajeaza extrem de eficient;

achiziţionarea unor întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.

furturi

  De asemenea, în lumea virtuală să nu transforme conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractor, să manifeste o atenţie sporită la datele şi fotografiile pe care le postează, iar în cazul în care pleacă pentru o perioadă mai lungă de acasă, să nu facă acest lucru public pe internet.

  Recomandările poliţiştilor au fost susţinute şi de materiale cu caracter preventiv, pe care le-au distribuit oamenilor.

  Astfel de acţiuni, de prevenire a furturilor din apartamente sau locuinţe aflate la curte, vor fi continuate în perioada următoare, atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*