Începe Festivalul Internațional de Folclor “HORA MARE” – Ediția 2016

hora-mare-2016

  Consiliul Județean Călărași, la inițiativa domnului Președinte Vasile Iliuță, prin Centrul Cultural Județean, organizează în perioada 12 – 15 August 2016, Festivalul Internaţional de Folclor “Hora Mare”.

  “Hora Mare”, este un festivalul internațional de folclor ce are drept scop protejarea, promovarea și difuzarea patrimoniului cultural a țării participante la festival, regiuni sau oraș al ansamblului popular invitat, prin intermediul muzicii specifice, dansului popular și ale jocurilor populare, ritualuri, obiceiuri, îndeletniciri de artizanat și a altor arte. Pentru a fi o contribuție semnificativă la întreținerea și consolidarea identității culturale a unui popor și a diversității acestuia, Festivalul Internațional de Folclor Hora Mare folclor se pune, în fiecare an, în aplicare într-un context cultural adecvat la Călărași.

  În cadrul ediției din acest an, douăsprezece țări, printre care și România, își vor promova folclorul specific zonei de proveniență, prin programe spectaculoase de muzică și dansuri tradiționale, pregătite special pentru publicul călărășean care este invitat să nu piardă nicio zi de spectacol.

  Ca în fiecare an, festivalul va debuta cu parada porturilor populare, care vor aduce veselie și culoare în întregul oraș.

  După lungi și intense pregătiri și repetiții, Ansamblul folcloric ”Bărăganul” precum și Taraful Folcloric ”Bărăganul” condus de Maestrul Cristian Obrejan, ale Centrului Cultural Călărași, v-au pregătit un program complex, plin de culoare, de dansuri și muzică tradițională autentice. Coregrafia Ansamblului ”Bărăganul” este semnată de Maestrul Aurel Mailat, care vă promite un adevărat spectacol autentic românesc, cu prezentarea unor noi dansuri populare tradiționale pline de spectaculozitate.

Programul recitalurilor din cadrul Festivalului Internațional de Folclor ”Hora Mare”:

*12 August 2016, recitaluri extraordinare susținute de solista de muzică etno Andra A. și de îndrăgitul Petrică Mâțu Stoian

*13 August 2016, recitaluri susținute de solista de muzică etno Aida și de Constantin Enceanu

*14 August 2016, recitaluri susținute de îndrăgitele soliste de muzică populară Nineta Popa și Elena Merișoreanu

*15 August 2016, recitaluri susținute de formația de muzică etno ”Mândrele” și de Radu Ille

  Toate spectacolele vor începe la ora 18:00, pe scena amenajată special în fața Sălii de spectacole ”Barbu Știrbei”, pe platoul din faţa Prefecturii.

  În data de 15 August, ziua de închidere a celei de-a XXIV-a ediție a Festivalului ”Hora Mare”, se va încheia cu un minunat foc de artificii.

  Vă așteptăm!

  Cristina BOBOC

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*