Inspecția Muncii a aplicat în cinci zile amenzi în valoare de 462.000 de euro

inspectia-muncii

Comunicat de presă

  Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 25 – 29 iulie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.031.000 de lei, adică 461.590 de euro. Au fost depistate 162 de persoane care desfăsurau activităti fără forme legale.

  În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.468.000 de lei din care 1.050.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 413 de angajatori.

  În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 563.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 56 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 1.079 de angajatori în domeniu.

  ”Am intensificat actiunile de control în domeniul constructiilor atât în domeniul relatiilor de muncă, unde în această perioadă înfloreste munca la negru, cât si în domeniul securitătii si sănătătii în muncă unde siguranata lucrătorilor nu tine cont de anotimp. Suntem hotărâti să ne asigurăm că angajatorii oferă un climat de lucru sănătos pentru angajati. Disciplina muncii este o valoare care creează plusvaloarea pentru toti cei implicati si evaluarea riscurilor contribuie la un câstig pe termen lung pentru angajati si pentru afaceri.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*