Sohatu/ Intervenţie la incendiu de plante furajere

vegetatie-uscata-480x300

  Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 60 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea depozitului de furaje

  În data de 26.08.2016, ora 15.09, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitate să  acţioneze pe raza localităţii Sohatu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de plante furajere dintr-o gospodărie, proprietate individuală, aparţinând Mariei Ș.

  La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la plantele furajere depozitate sub formă de baloți, existând risc de extindere la vecinătăți.

  Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute.

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea baloților de paie.

  În urma incendiului au ars aproximativ 25 de baloți de paie și circa 3000 de kg de plante furajere (sub formă de căpițe), valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 5000 de lei.

  Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

  Intervenţie la incendiu de gospodărie în satul Valea Roșie, comuna Mitreni

  Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 30 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale aflate în vecinătate

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de un copil care s-a jucat cu chibriturile în apropierea plantelor furajere depozitate în gospodărie

  În data de 27.08.2016, ora 17.09, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Valea Roșie, comuna Mitreni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de plante furajere dintr-o gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui Andrei M.

  La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la plantele furajere depozitate sub formă de baloți, existând risc de extindere la casa proprietarului și la bunurile materiale din imediata apropiere.

  Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 30 de minute.

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de un copil în vârstă de 7 ani (fiul proprietarului), care, fiind lăsat nesupravegheat în curte, s-a jucat cu chibriturile în apropierea plantelor furajere depozitate în gospodărie, generând incendiul.

  În urma incendiului au ars aproximativ circa 1000 kg de plante furajere (lucernă), valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 2000 de lei.

  Exista pericolul ca arderea să se extindă la casa proprietarului și la anexele gospodărești aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari din Oltenița au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 de lei.

  Comunicat de presă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*