Au ars 100 de hectare de miriște de porumb|Realitatea din Călărași

100 de hectare în flăcări

Intervenţie la incendiu de miriște de porumb în localitatea Sărulești

 

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Secției Lehliu Gară a acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 120 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

 

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb

 

 

       În data de 07.09.2016, ora 22.32, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localitpții Sărulești, (în dreptul km 48 al Autostrăzii Soarelui), pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb, care se manifesta pe un teren agricol, proprietate privată.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare (sole cu miriște de porumb).

Trebuie menționat și faptul că din cauza vântului exista riscul ca arderea să se propage la vecinătăți și să scadă vzibilitatea pe A 2 in cauza fumului gros degajat de ardere.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 120 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb.

În urma incendiului au ars aproximativ 100 de hectare de miriște de porumb, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*