POLIŢIȘTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR

      Peste 150 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul  Călăraşi, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

scoala-politist-300x225Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor acţiona în sistem integrat, mâine, 12 septembrie a.c., suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, 120 de poliţişti de ordine publică, 20 de poliţişti de la rutieră şi 10 din cadrul altor structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Călăraşi, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă. 

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. 

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. 

Poliţiştii vor identifica şi controlarea toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Reamintim că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*