Dialog Structurat 2016 la Călărași

În primul weekend al lunii octombrie a avut loc evenimentul marca #tineRETEA- Dialog Structurat 2016, ce a reunit aproximativ 20 de tineri călărăşeni într-un ambient lejer, dar propice facilitării unui schimb interactiv de idei şi propuneri care să vizeze sectorul de tineret şi participarea activă a tinerilor în cadrul proceselor decizionale.
Astfel, Centrul de dezvoltare al Colegiului Naţional “Barbu Ştirbei” Călăraşi, coordonat de prof. Adela Barz, a găzduit în premieră cursul de formare facilitat de lucrătorii de tineret şi ambasadorii Dialogului Structurat Alexandra-Ioana Tuta şi Andrei Cristian Bănescu, pe parcursul a două zile efervescente, care i-au determinat pe tineri să conştientizeze importanta participării lor active în dinamica societăţii.
Aşadar, principalele teme abordate au fost teambuilding şi leadership, contexte şi stiluri de învăţare, învăţare experienţială, oportunităţi de voluntariat şi incluziune socială. Totodată, tinerii au avut prilejul de a pune în practică două metode specifice educaţiei nonformale- cafeneaua publică şi expoziţia vie, ei conştientizând adevăratele proporţii ale organizării şi facilitării unor evenimente similare, dar şi impactul benefic pe care acest tip de educaţie îl manifesta în vederea dezvoltării personale şi profesionale.
La finalul sesiunilor antrenante, bazate pe jocuri practice şi multă voie bună, organizatorii au ţinut să-şi mărturisească opiniile şi impresiile, concretizând că această experienţă merită să fie repetată şi la un nivel superior:

“Sunt foarte mândră de implicarea, devotamentul şi energia tinerilor care au decis să răspundă acestui apel şi să ni se alăture într-un nou capitol al poveştii cu supereroi #tineREŢEA. Au demonstrat, încă o dată, că se poate, că se poate să fim uniţi, că se poate să fim puternici şi responsabili şi că doar astfel vom reuşi să schimbăm mentalităţi anacronice şi opinii colective care nu plasează tinerii acolo unde le este locul… printre factorii decizionali care ar trebui să aibă glasul cel mai puternic. Sunt impresionată de dorinţa lor de învăţare şi perfecţionare, sunt impresionată de devotamentul pe care unii dintre ei îl manifesta faţă de aceste evenimente pe care am început să le organizăm din luna iulie, cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret şi al Forumului Tinerilor din România şi, nu într-o ultimă instanţă, sunt impresionată de faptul că au avut ambiţia de a renunţa la timpul lor liber pentru a contribui activ la schimbare. Datorită lor povestea merge mai departe şi sunt convinsă că vor continua să ne sprijine din ce în ce mai mult, odată ce vor înţelege că aceste experienţe chiar constituie un prilej de învăţare şi de acumulare de cunoştinţe necesare în viaţa de zi cu zi.
De asemenea, aş dori să mulţumesc şi doamnei prof. Adela Barz pentru că ne-a oferit onoarea de a inaugura acest centru de dezvoltare personală. În calitate de elev al acestui colegiu, sunt mai mult decât recunoscătoare pentru că avem astfel de posibilităţi la nivel de instituţie şi cu siguranţă vom profita de acest decor, pentru că tinerii merită să dispună de astfel de resurse atunci când iniţiativele există şi sunt pe măsură asteparilor. “Alexandra-Ioana TUTA, Ambasador al Dialogului Structurat cu TINErii în cadrul Forumului Tinerilor din România

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*