Serviciul de Ambulanță Călărași ,participă pentru a doua oară la Concursul Național de Echipaje de Ambulanță

Concursul național de echipaje de ambulanță,ediția a-VII-a, se desfășoară în acest an în perioada 5 – 8 octombrie la Hotel Mara din Sinaia, unde au fost rezervate 125 de camere.Concursul este organizat de Asociația pentru Sprijinul Ambulanței Prahova (ASAP) și Serviciul de Ambulanță Județean Prahova. La acest concurs participă 24 de SAJ-uri, 14 echipaje tip C2 și 21 echipaje B2. Serviciul de Ambulanță Călărași,participă pentru a doua oară la acest tip de concurs și este reprezentat de asistent medical Dobre Dan și ambulanțier Ion Sandu.Urăm succes echipajului călărășean și vă vom ține la curent cu rezultatele.

Serviciile de ambulanta judetene sunt servicii publice cu personalitate juridica.

Serviciile de ambulanta judetene au ca scop principal acordarea asistentei medicale de urgenta si transportul medical asistat, utilizând, dupa caz, personal medical superior si/sau mediu calificat la diferite niveluri, precum si conducatori auto formati ca ambulantieri.

Serviciile de ambulanta judetene si al municipiului Bucuresti au in structura lor doua compartimente distincte: (1)compartimentul de asistenta medicala de urgenta si transport medical asistat si (2) compartimentul de consultatii de urgenta si transport sanitar neasistat. Compartimentul de asistenta medicala de urgenta are in dotare ambulante tip B si C si alte mijloace de interventie autorizate in vederea asigurarii asistentei medicale de urgenta cu sau fara medic.

Compartimentul de asistenta medicala de urgenta efectueaza si transporturi medicale asistate ale pacientilor critici si ale celor cu accidentari sau imbolnaviri acute, care necesita supraveghere din partea unui asistent medical ori medic si monitorizarea cu echipamentele medicale specifice. Compartimentul de asistenta medicala de urgenta functioneaza in regim de asteptare si este finantat din venituri proprii obtinute din contractele cu casele de asigurari de sanatate sau din alte surse in conditiile legii, de la bugetul de stat pe baza de programe, din donatii si sponsorizari.

Compartimentul de asistenta medicala de urgenta are in organigrama personal medical cu studii superioare, personal medical cu studii medii, ambulantieri, operatori registratori de urgenta si dispeceri/radiotelefonisti, precum si alte categorii de personal necesare functionarii compartimentului.

Compartimentul de consultatii de urgenta si transport sanitar functioneaza ca structura distincta in cadrul serviciilor de ambulanta judetene, având in organigrama sa personal medical cu studii superioare, personal medical cu studii medii, conducatori auto ambulantieri si alte categorii de personal necesare functionarii acestuia.

In dotarea compartimentului de consultatii de urgenta si transport sanitar se afla ambulante tip A1 si A2, precum si alte mijloace de transport autorizate conform standardelor si reglementarilor nationale si europene, precum si autoturisme de transport pentru medicii de garda in vederea efectuarii consultatiilor la domiciliu.

In cadrul compartimentului de consultatii de urgenta si transport pot efectua garzi si medici de familie din afara structurii serviciilor de ambulanta.

Coordonarea activitatii de consultatii de urgenta se face prin dispeceratul medical de urgenta, aceasta putând fi realizata, unde este posibil, in colaborare cu medicii de familie.

Compartimentul de consultatii de urgenta si transport sanitar neasistat functioneaza in regim de garda si/sau ture de cel mult 12 ore. Activitatea de transport sanitar neasistat va fi efectuata de ambulantieri si asistenti sau doar de ambulantieri, dupa caz.

Extras din Legea nr.95/2006

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*