DISPARIŢIA MISTERIOASĂ DIN PARCUL CENTRAL-CĂLĂRAȘI

 

fdgfgÎn data de 7 octombrie, în jurul orelor 20:00, redacția noastră, Realitatea din Călărași, a fost contactată de către un locuitor, al unui bloc situat în apropierea parcului Jirlău. Acesta,a  fost martor la un eveniment nu tocmai plăcut, petrecut în Parcul Jirlău.

Un grup de tineri, în număr de 7 sau 8, ieșiți de la ore, majoritatea purtând ghiozdane în spate, s-au deplasat prin Parcul Central până în parcul din fața spitalului și au început să devasteze tot ce le ieșea în cale, au rupt băncile, coșurile de gunoi din parc, au tras de șipcile de la spătarele băncilor, țipau și aveau un comportament animalic unii față de alții. Locatarul care a contactat redacția, ne-a mai adus la cunoştinţă faptul că, majoritatea dintre ei erau elevi ai Colegiului Economic.

Stăm și ne întrebăm: CE SE POATE ÎNTÂMPLA DACĂ NU EXISTĂ PAZNICI ÎN PARCURI?

Debandadă și destrăbălare, asta se întâmplă. Simplu!

DAR ASTA NU E TOT!!!

CÂTEVA IMAGINI SURPRINSE DE TRECĂTORI…

Gașca și-a făcut vreo jumătate de oră de cap prin parc, au făcut tot felul de “scamatorii” unii cu alții, probabil s-au plictisit sau au realizat că sunt prea săraci și că nu își permit să cumpere lemne de foc și s-au gândit să rupă șipcile de pe băncile amplasate pe marginea aleilor…

M.A –  “Am stat cu câinele meu cam vreo oră și ceva prin Jirlău, n-am văzut nici urmă de paznic pe acolo, nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă” – a declarat M.A. pentru a trage un semnal de alarmă autorităților locale.

 

Din ceea ce s-a văzut la fața locului, este clar faptul că paznicul nu există. A fost căutat timp de câteva ceasuri și prin Parcul Central, și prin Jirlău. Ne-am gândit că poate i s-a făcut frig și s-a dus la terasele din zonă ale parcului… Nici urmă…

Pe lângă tot ceea ce s-a întâmplat cu gașca de tineri, am mai aflat și mai multe lucruri care se petrec atunci când parcurile nu sunt păzite…

Angajații firmei  de pază “PROTECT GUARD” nu au fost de găsit. Ne-am deplasat până în Parcul Dumbrava pentru a putea cere numărul de la dispeceratul firmei . Somnorosul paznic, tot de la aceeaşi firmă ne-a răspuns:

“Să plătească pentru că nu și-a respectat postul”

În urma celor spuse de locatarul din apropierea parcului, acesta a sunat la poliție.

La fata locului s a deplasat un echipaj al Politiei Locale care a solicitat prin stația radio încă alte două echipaje tot de  la Poliția Locală care au făcut cercetări prin Dumbrava si Central….mai multe detalii si sancțiuni de luni!!! Polițiștii urmează să  identifice persoanele care au săvârșit distrugerea de bunuri din proprietatea domeniului public.

Trist ce se întâmplă in Parcul Central din Călărași. Mi-ar plăcea ca tinerii să manifeste  respect pentru ceea ce se află în jurul lor, sa aibă preocupări serioase, pasiuni și să nu se preteze la  acte de vandalism. sau personalul firmei de pază PROTECT GUARD, plătită din bani publici,să-și facă datoria pentru a împiedica astfel de derapaje în comportamentul unora dintre tinerii frumoși dar rebeli .

 

4 comentarii

  1. Nu avem bani pentru a mai plati paznici dar in schimb avem bani sa amenajam parcuri ca sa poata veni derbedeii sa le faca in 2 zile cum erau la inceput.

  2. O mare parte din oras, în special tineri, se plâng de oraș că nu e curat, e distrus și etc… Dar ei nu se gândesc că nu avem așa ceva, pentru că tocmai ei distrug bunurile orașului, dacă ei ar schimba ceva, automat s-ar cunoaște ceva, dar din moment ce toți ne plângem și nimeni nu face nimic, automat și orașul e distrus, corect?! Deci no… Cam asta e viața, cât legat de paznici, ei habar nu au de ei, apoi să mai facă și serviciu?! Cum?! Cu berea în gură?! Dormind în timpul postului de muncă?! Normal că ei nu au cum vedea toate astea din moment ce sunt beți și apoi dorm, hai să fim serioși, iarăși ajung la ideea că toți ne plângem, dar nu face nimeni nimic…. Succes reporterilor… Și apropo, sunt o grămadă de spus despre oraș, vizuale, și chestii care în fața mea s-au petrecut, dar e mai bine să rămână așa,… E bine ccă publică cineva asta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*