Delegație de consilieri locali PSD Călărași în Republica Modova

cons2În perioada 07-10.10.2016 o delegaţie formată din 3 consilieri locali PSD a participat la evenimentul „Toamna de aur 2016” organizat de raionul Călăraşi din Republica Moldova, ocazie prin care judeţul Călăraşi a semnat şi acordul de înfrăţire cu raionul cu acelaşi nume.
Prezenţa noastră la acest eveniment a constituit un prilej pentru a întări relaţiile de înfrăţire cu românii de peste Prut, fiind,totodată,o şansă deosebită de a vedea cum sunt conservate tradiţiile locale şi modalitatea, simplă, dar plină de profunzime, de organizare şi desfăşurare a acestei manifestări. Fiecare comună din raionul Călăraşi şi-a amenajat un spaţiu în care şi-au prezentat recoltele anului 2016, producţia de vin, obiecte realizate de mâinile meşteşugarilor locali, precum şi mesele încărcate cu bucate tradiţionale pregătite de gospodine într-un cadru rustic. Am fost plăcut impresionaţi de ospitalitatea arătată de către localnici şi primirea extraordinară a Preşedintelui raionului Călăraşi, dl. Sergiu Artene.
În seara de 08.10.2016, delegaţia Primăriei Municipiului Călăraşi a participat, alături de alte delegaţii din Germania, Franţa, Polonia, Belarus, Ucraina, la un dineu oferit de gazdele evenimentului, prilej care ne-a permis să interacţionăm cu delagaţiile străine şi reprezentanţii din administraţia raionului Călăraşi şi primăria Călăraşi.
Am purtat discuţii cu majoritatea celor prezenţi dar, în mod deosebit, cu delegaţia Germaniei reprezentată prin primarul oraşului Bühl, dl. Hubert Schnurr, care a făcut donaţii raionului Călăraşi constând în echipamente şi tehnică pentru situaţii de urgenţă, precum şi cu reprezentantul Crucii Roşii Germane, dl. Josef Steinel, cel care a precizat că este interesat de o colaborare cu ONG-uri similare din România, în vederea stabilirii unor relaţii de sprijin reciproc şi cooperare în caz de calamităţi şi dezastre naturale, precum şi schimburi de experienţă în vederea îmbunătăţirii protocoalelor bilaterale.
Reprezentarea României în Republica Moldova este mai mult decât necesară în momentul de faţă, ţinând cont de contextul politic foarte tensionat din această regiune. Ne dorim ca administraţia judeţului şi a municipiului Călăraşi să acorde sprijin în acea zonă pentru că relația stabilită implică susținere reciprocă,iar fraţii noştri din Modova au nevoie de un ajutor pe care sunt sigur că îl putem oferi. Consilierii locali PSD susţin cu tărie curentul unionist şi se alătură demersurilor iniţiate acestei cauze.cons3

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*