Alege viaţa! Respectă regulile de circulaţie

1rut 2rutPoliţiştii de analiză şi prevenire a criminialităţii şi cei rutieri au intensificat activităţile de informare în vederea prevenirii evenimentelor rutiere grave în care ar putea fi implicaţi copiii. De asemenea, în itinerariile de patrulare a efectivelor de poliţie rutieră sunt incluse zonele frecventate de copii, adiacente drumurilor publice.

Astfel, în ziua de 25 octombrie a.c., poliţiştii de la prevenire şi cei de la rutieră au participat la întâlniri cu elevii pentru a le da sfaturi cu privire la respectarea normelor rutiere. Copiilor le-au fost prezentate cauzele producerii unor evenimente rutiere grave şi recomandări pentru a nu ajunge victime. De asemenea, au fost distribuite materiale informative.

Acţiunile preventive desfăşurate reprezintă demersurile poliţiştilor pentru conştientizarea celor mici cu privire la urmările accidentelor şi consecinţele nerespectării normelor de circulaţie.

Trei tineri, bănuiţi de furt, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore trei tineri, bănuiţi că au sustras bunuri din două autoturisme.

În zilele de 05 şi 20 octombrie a.c. poliţştii au fost sesizaţi de faptul că persoane necunoscute le-au sustras bunuri din autoturism.

Cercetările demarare de îndată de poliţişti au condus la identificarea cu operativitate a trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, unul din localitatea Slobozia judeţul Ialomiţa, iar ceilalţi doi din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, bănuiţi de săvârşirea celor două fapte de furt.

Faţă de cei trei a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Astăzi tinerii urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti

Un bărbat din comuna Ulmeni care a săvârşit infracţiuni la regimul rutier a fost condamnat la închisoare.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Olteniţa pe numele unui bărbat de 29 de ani, din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi.

Bărbatul a fost condamnat la doi ani şi patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice și refuz de recoltare mostre biologice.

Acesta a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

1061 vizualizari in total 4 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*