Roxana Pațurcă/ Contracandidații mei au fost la conducerea județului timp de 12 ani și este destul de vizibilă lipsa lor de interes față de Călărași

roxRoxana Natalia Pațurcă este propunerea PSD Călărași pentru a ocupa un fotoliu de senator.Aceasta a avut amabilitatea să răspundă întrebărilor adresate de reporterii ziarului Realitatea din Călărași. 

Rep.-În calitate de candidat al PSD Călărași pentru Senatul României vă asumați semnarea unui contract cu călărășenii pe care îi veți reprezenta în Parlamentul României?

 Roxana Natalia Pațurcă-Da, un contract bazat pe respect și dorință de schimbare în bine a lucrurilor. Fiind reprezentant al călărășenilor trebuie să respect așteptările pe care aceștia le au de la mine, să contribui la îmbunătățirea calității vieții și să fiu aproape de ei prin audiențele pe care le voi avea cu cetățenii. Pentru mine acest contract reprezintă schimbul de încredere dintre mine și electorat și voi face totul ca să respect această încredere ce mi-a fost oferită și să o onorez.

 Rep.-Sunteți sigură că puteți schimba percepția cetățenilor călărășeni despre parlamentari?

 Roxana Natalia Pațurcă-Asta îmi doresc și știu că este posibil să schimbăm această percepție doar dacă dovedim seriozitate și profesionalism. Totodată, trebuie să arătăm oamenilor că suntem în Parlament doar datorită lor și suntem conștienți de acest lucru. Percepțiile se vor schimba în timp, cu muncă susținută din partea parlamentarilor și cu puțină bunăvoință din partea alegătorilor.

 Rep.-Aveți amabilitatea să ne schițați câteva repere din activitatea dumneavoastră, fie că vorbim de mediul profesional, fie de cel politic?

 Roxana Natalia Pațurcă-Am deja 12 ani dedicați învățământului profesional și tehnic și sunt profesor titular cu grad didactic I în cadrul Colegiului Economic Călărași. Apoi, timp de 11 ani am desfășurat proiectul Firmelor de Exercițiu, proiect foarte drag sufletului meu pe care l-am implementat în 12 licee. Începând cu anul 2006 m-am afirmat cu rezultatele obținute de elevii mei la olipiadele naționale de specialitate. Apogeul carierei mele profesionale este marcat de momentul în care am devenit inspector școlar pe Învățământ Tehnic, având totodată și funcția de vicepreședinte în Comisia Olimpiadei Naționale de Tehnologii – profil servicii. În ceea ce privește cariera mea politică, am evoluat treptat de la președinte al Organizației Tineretului Social-Democrat, urmând apoi două mandate la conducerea Organizației Femeilor Social-Democrate, în prezent fiind consilier județean și candidat pe poziția 1 la Senatul României din partea organizației PSD Călărași.

 Rep.-Care credeți că este, în momentul de față, cel mai mare minus pe care îl înregistrați față de contra-candidații dvs.?

 Roxana Natalia Pațurcă-Nu cred că putem discuta despre cel mai mare minus, dar cu siguranță există câteva dezavantaje. Cred că faptul că sunt tânără poate fi considerat un dezavantaj pentru că există oameni care cred că a fi tânăr înseamnă a fi lipsit de experiență sau în neștiință de cauză. Vreau să asigur electoratul că acesta nu este și cazul meu, cred că cei 17 ani de experiență în politică mă califică pentru a susține această candidatură. De asemenea, știu că există persoane care sunt reticente vis-a-vis de faptul că sunt femeie. Acest lucru nu mă descurajează, din contră, mă ambiționează să dovedesc că și femeile sunt capabile și pregătite să fie buni profesioniști și să ”lupte” cot la cot cu bărbații.

 Rep.– Care credeți că este cel mai mare minus pe care îl înregistrează contra-candidații dvs.?

 Roxana Natalia Pațurcă- Este bine cunoscut faptul că unii dintre contracandidații mei au fost la conducerea județului timp de 12 ani și este destul de vizibilă lipsa lor de interes față de Călărași.  Consider că toate aceste situații neplăcute din județ reprezintă un atu pentru noi. Oamenii vor o schimbare, o schimbare necesară pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții, iar noi suntem alternativa. O alternativă plină de ambiție, cu dragoste de oameni și măsuri concrete pe care vrem să le adoptăm.

 Rep.-V-aș ruga să numiți, ca politician, câteva momente în care ați simțit că, în mod real, ați „mișcat” lucrurile într-o direcție bună pentru cetățeni?

  Roxana Natalia Pațurcă-Chiar dacă am o carieră politică de 17 ani, până anul acesta eu nu am ocupat funcții în administrația locală sau județeană. Cu toate acestea, momentele în care eu am simțit că aduc un aport sunt marcate de acțiunile pe care le-am întreprins alături de Organizația Femeilor Social-Democrate. Milităm pentru reconfigurarea imaginii femeii în viața politică și socială și pentru stoparea violenței domestice, de aceea îmi doresc să pot să fac mai multe pentru aceste principii pe care le promovăm. Au existat și acțiuni caritabile pe care le-am întreprins alături de organizația PSD, dar aș dori ca acest subiect să rămână în continuare doar pentru sufletul meu.

 Rep.-Ce criterii trebuie să îndeplinească oamenii cu care PSD Călărași vine în acest an, în fața oamenilor cu drept de vot?

 Roxana Natalia Pațurcă-În primul rând, să fie buni profesioniști și să adopte o atitudine obiectivă în desfășurarea activității lor. Cred că este foarte important să ne amintim că suntem aici pentru călărășeni și să dăm la o parte dorințele proprii pentru scopuri comune. În al doilea rând, să aibă experiență politică pentru a putea aduce o contribuție notabilă din viitoarea funcție. Este important ca în calitate de candidat pentru o funcție în Parlamentul României să fi capabil să înțelegi sistemul politic,dar și să dovedești maturitatea politică necesară pentru a privi problemele în ansamblu și a găsi soluția optimă.

 Rep.-Vă las, pentru final, să transmiteți un mesaj. De data aceasta pentru membrii și simpatizanții PSD din județul nostru…

 Roxana Natalia Pațurcă-Vă așteptăm la vot pe data de 11 decembrie și vă asigurăm că echipa PSD Călărași este unită și pregătită de luptă. Avem încredere în electoratul nostru și dorim să îi asigurăm că vom munci să dovedim că merităm să fim acolo, că putem schimba ceva în acest județ și că putem reconstrui încrederea în clasa politică din România.

 

1233 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*