Infracţiuni economice, constatate de poliţişti

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi au constatat 6 infracţiuni economice, au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 lei şi au indisponibilizat aproape 40 de lame de motofierăstrău.

În ziua de 20 decembrie a.c., în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul sezonului rece şi al sărbătorilor de iarnă, poliţiştii au efectuat verificări privind derularea activităţilor comerciale ale unor societăţi din Călăraşi.

Astfel, au fost efectuate verificări privind identificarea societăţilor ce comercializează produse contrafăcute dar şi a societăţilor ce comercializează produse de cofetărie şi patiserie, precum şi modul de achiziţie a materiei prime, de fabricare şi comercializare a produselor.

Poliţiştii au controlat 5 societăţi ce au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de produse de cofetărie şi patiserie, fiind constatate nereguli privind derularea actelor de comerţ, respectiv, produse ce erau oferite spre comercializare fără documente de provenienţă dar şi sume de bani nefiscalizate.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale din care 2 prevăzute de  OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 7 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 41.000 lei.

De asemenea, a fost confiscată şi suma de 444,00 lei.

Totodată, au fost depistaţi 6 agenţi economici care ofereau spre comercializare 35 lame motofierestrău inscripţionate susceptibile de a fi contrafăcute, toate aceste produse fiind indisponibilizate.

 

 

Cei în cauză sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice ori similare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*