Intervenţie la incendiu de locuinţă în satul Gâldău, comuna Jegălia

pompier

     Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 60 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

     Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic

În data de 31.01.2017, ora 20.58, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Borcea a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Gâldău, comuna Jegălia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui M.P.

La sosirea echipajalui de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la acoperişul casei, pe o suprafaţă de circa 25 de metri pătraţi, existând risc de extindere a arderii la celelalte anexe  aflate în imediata apropiere.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic.

În urma incendiului a ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de 10.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând mai multe bunuri materiale în valoare de circa 50.000 de lei.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, însă nu a intervenit, nefiind cazul.

 

819 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*