20 de primării și Consiliul Județean nu au bani de salarii/,, Dacă au sărit de limita bugetară, e problema lor”

bani

Creșterile salariale din sistemul bugetar, a creat dezechilibre în bugetele multor primării din țară, inclusiv în județul Călărași.  Premierul Mihai Tudose, a transmis un mesaj clar, primarilor și președinților de consilii județene: ,,Legea prevedea că ei pot să îşi mărească salariile în limita bugetară. Dacă au sărit de limita bugetară, e problema lor”.

,,Împreună cu ei am hotărât ca mecanismul de salarizare să fie unul care să se bazeze pe autonomia locală, dar şi pe responsabilitatea celor care conduc primăria. Ei nu au avut decât o limită minimă şi maximă. Nimeni nu i-a forţat să aibă foarte mulţi angajaţi sau foarte puţini angajaţi”, a declarat, la rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Vicepreședintele C.J. Călărași, Marian Dinulescu, a declarat ieri în cadrul unei conferințe de presă : ,, 20 de primării și Consiliul Județean nu au bani de salarii. Noi am mărit salariile, în urma discuțiilor cu sindicatele și am ajuns acum să avem un deficit de opt miliarde vechi. O să vedem ce o să facem.”.

În schimb, la Primăria Călărași, nu sunt probleme și primarul Daniel Ștefan Drăgulin a explicat modul în care sau mărit salariile în instituția pe care o păstorește și măsurile care se vor lua în eventualitatea în care primăria s-ar confrunta pe viitor cu problemele care au apărut la primăriile din județ.- ,, La Primăria Călărași, salariile au fost mărite în urma consultărilor cu sindicatele, în cadrul cărora, reprezentanții sindicatelor și-au asumat prin proces- verbal, faptul ca în cazul în care, din cauza acestor măriri vom avea probleme cu plata, salariile să fie diminuate. În urma discuțiilor cu angajații direcției economice, am ajuns la concluzia că nu vor fi probleme cu plata salariilor. Vă spun cu toată sinceritatea că salariile trebuiau mărite în sistemul bugetar, dar toți funcționarii trebuie să înțeleagă că mărirea acestor salarii, îi și obligă să facă performanță”.

 

2464 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*