Mihai Alexandru-,, În asistenţă socială nu poţi să faci meseria dacă nu pui un pic de suflet”

 

Ieri, conducerea Căminului pentru persoane vârstnice ”Sf. Antim Ivireanul”, din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, a susținut o conferință de presă, în care a fost prezentată activitatea instituției, realizările din ultimii ani (cea mai importantă fiind obținerea licenței de funcționare pe 5 ani), dar și obiectivele pentru următoarea perioadă.Această conferință de presă face parte dintr-un proiect inițiat de viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu.

Căminul pentru persoane vârstnice ”Sf. Antim Ivireanul” este unul dintre puținele cămine din țară care deține autorizație de funcționare I.S.U. Cu o capacitate de 45 de locuri, în acest moment fiind ocupate 42 de locuri și 6 cereri în așteptarea soluționării, căminul ”Sf. Antim Ivireanul” oferă servicii de calitate.

Directorul acestei instituții,  Mihai Alexandru a declarat: ,, Din dorința de a conferi persoanelor de vîrsta a treia un stil de viață care să îi ferească de grijile și preocupările aferente vârstei, am creat un concept unic, unde devotamentul și experiența în domeniul medical și socio-uman al specialiștilor asigură liniștea și confortul rezidenților nostri. Viața într-un cămin de bătrâni este mai demnă și mai comodă decât singurătatea în propria locuință. Pentru mine este o experienţă unică, simt că m-am schimbat eu în primul rînd, în aceşti cinci ani de când am preluat conducerea căminului , pentru că am cunoscut multe poveşti de viaţă, mai frumoase şi mai puţin frumoase. În asistenţă socială nu poţi să faci meseria dacă nu pui un pic de suflet, dacă nu te implici în viaţa lor – nu le ştii problemele, nu îi poţi ajuta. Încercăm cu ajutorul conducerii primăriei, a sponsorilor, a voluntarilor, să facem cât mai frumoase și senine, zilele bătrânilor noștrii. Orice ajutor este binevenit!„.

 

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Călărași a depus, de curând, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, un proiect pentru reabilitarea termică a Căminului de bătrâni ”Sf. Antim Ivireanul”, proiect aflat în evaluare. În urma realizării acestui proiect, capacitatea căminului urmează să crească la 85 de locuri.camin1camin6camin7camin4

camin5

1517 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*