Populația selectează, REBU adună la grămadă!

 

Rebu, prin contract, trebuie să  asigure servicii de colectare separată a deșeurilor menajere și reciclabile, realitatea din teren este cu totul alta. Azi 13.10.2017 la ora 09.30, în zona blocului Confort, la platforma pe care erau amplasate trei containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor de hârtie, metal și sticlă, a venit  o autospecială aparținând  firmei Rebu.

Lucrătorii firmei de salubrizare au încărcat cele trei containere în care populația a depozitat selectiv deșeurile, într-o autospecială. De aici tragem concluzia că Rebu amplasează containere pentru colectare selectivă, populația l-e folosește corespunzător, însă chiar ei, la ridicare, amestecă deșeurile. rebu1

Directorul Rebu, Sauciuc Răzvan, este de altă părere în ceea ce privește ridicarea deșeurilor de la punctele de colectare.-,, Colectarea deșeurilor se face în mașini separate în funcție de tipul acestora. În acest moment sunt două mașini pe traseu care asta fac, merg una în spatele celeilalte. În cazul în care constatăm că în acei recipienți este altceva decât deșeuri reciclabile, atunci trimitem o a treia autogunoieră. De la noi din parc pleacă două mașini pentru fracția uscată a materialelor reciclabile, și a treia mașină ridică deșeurile compromise care sunt amestecate cu deșeurile menajere”.

Noi îl contrazicem pe directorul Rebu și îl informăm că realitatea din teren este cu totul alta. La punctele de colectare se deplasează o singură mașină care ridică deșeurile la grămadă. Pentru a susține acest lucru vă prezentăm un scurt filmuleț  realizat astăzi 13 octombrie 2017.

Conducerea ADI ECOMANAGEMENT SALUBRIS ar trebui să se sesizeze și să impună operatorului respectarea contractului semnat.

1670 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*