Un motor al avionului în care se aflau viceprimarii municipiului Călărași a explodat în aer

 

ivanciuViceprimarii municipiului Călărași , Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, alături de jurnaliști călărășeni și câțiva membrii PNL Călărași, erau pasageri în avionul  Boeing 737  care urma să aterizeze pe Otopeni .

TAROM a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă transmis joi, că avionul a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigație.

„După evaluarea tehnică a aeronavei, compania Tarom a luat decizia reprogramării cursei ROT 374 pentru mâine, 10 noiembrie, cu o oră estimată de decolare 10:45 (ora locală). În acest moment, pasagerilor li se acordă asistenţă la sol”, precizează compania, potrivit News.ro.

Inițial, căpitanul aeronavei a anunțat că avionul are o problemă care ar putea fi remediată ”în 5 minute sau în 30 de minute”, apoi a revenit, spunând că problema nu a fost rezolvată, cerând ajutorul companiei Lufthansa.

Mai târziu, după o oră și 15 minute de la momentul la care aeronava trebuia să decoleze, echipajul a anunțat că defecțiunea nu a putut fi remediată, iar pasagerii trebuie să coboare. Aceasta este a treia cursă TAROM anulată din cauza defecţiunilor tehnice în interval de o lună.

Sorina Ionașc, corespondentul Realitatea TV aflat la bord, a povestit pe facebook cele întâmplate:

”România 2017. TAROM 2017. Primul anunț – avem o defecțiune tehnică, o reparăm în 5 sau 30 de minute. Al doilea anunț, 10 minute mai târziu, comandantul ne vorbeşte: Am cerut ajutorul Lufthansa. Al treilea anunț, o oră mai târziu: Nu putem efectua zborul în siguranță. Vă rugăm să coborâți din avion. Luați legătura cu doamna X de la Tarom. Ce va fi mai departe, nu ştim. Plecăm în seara asta sau mâine, nu ştim. Ştim doar că, în ultima lună, e deja a treia aeronavă TAROM care se defectează în timpul unei curse.

UPDATE : Delegația PNL Călărași a aterizat în siguranță în urmă cu puțin timp.

5768 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*