,,Sicriul” plutitor ,,Cardinal” aparținând Ostrovit S.A. a rămas 15 ore blocat într-un banc de nisip

Ostrovit S.A. are două domenii de activitate principale: viticultura și turismul. Primul include brandul Domeniile Ostrov, sub care se produce vinul din Podgoria Ostrov. Al doilea include bacul de la Călărași -Chiciu. Traversarea Dunării cu bacurile firmei Ostrovit este foarte  rentabilă pentru buzunarele patronilor, chiar dacă aceștia nu au investit un leu în modernizarea acestora.

De multe ori, bacurile care aparțin firmei mai sus amintite, au fost subiect de știri pentru multe publicații și posturi de televiziune.

Aseară în jurul orelor 20.00, șalupa ,,Cardinal” care transporta bacul, a reușit ,, performanța” de a rămâne blocat într-un banc de  nisip. La bordul bacului care aparține firmei Ostrovit S.A., erau îmbarcate două tiruri și două autoturisme, dintre care, unul avea ca proprietar pe …….căpitanul șalupei.   De parcă nu ar fi fost de ajuns, la scurt timp de la producerea incidentului, instalația de răcire a șalupei a cedat. Trei remorchere au acționat toată noaptea pentru deblocarea bacului, dar numai în urma intervenției împingătorului ,,Silistra” a fost posibilă desprinderea bacului din bancul de nisip. Conducătorii celor patru autovehicule au refuzat să părăsească bacul, rămânând la bord timp de aproape cinsprezece ore, timp în care au primit alimente și apă din partea reprezentanților firmei  Ostrovit S.A.

Astăzi la ora 11.00 când bacul a reușit să acosteze la pontonul aflat pe malul de la Chiciu, conducătorii autovehiculelor se jurau că nu vor mai traversa niciodată Dunărea cu bacurile firmei mai sus menționate.

Oare de câte astfel de incidente mai este nevoie, pentru ca autoritățile cu competențe în domeniu, să dispună măsuri pentru interzicerea funcționării acestor ,, sicrie” plutitoare?

cardinal1cardinal2

 

 

5073 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*