Polițiștii au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale în perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018

masina_politie_

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, pentru siguranța cetățenilor, peste 400 de polițiști au acționat suplimentar față de dispozitivul zilnic, în județul Călărași, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și județene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Polițiștii au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, din care 27 de sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea 61/1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 94 de sancțiuni contravenționale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe dosare fiind întocmite pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În minivacanța de Anul Nou a fost  înregistrată cea mai mică infracționalitate din ultimii cinci ani, precum si o scădere a infracțiunilor contra patrimoniului.

 

 

 

Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor care pornesc la drum să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să se asigure corespunzător înainte de a schimba direcția de deplasare și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

 

528 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*