Primarul Petre Ţone a organizat ,, Zilele Municipiului Olteniţa” fără să cheltuie un leu din bugetul local

ol1 ol2 ol3 ol4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primăria şi Consiliul Local Olteniţa, au organizat la iniţiativa primarului Petre ŢONE,  mai multe manifestari cultural artistice si sportive prilejuite de ZILELE MUNICIPULUI, 2018. De reţinut este faptul , că primaria nu a cheltuit niciun leu pentru organizarea acestor evenimente.

La ,,Zilele Municipiului Olteniţa au participat şi senatorul PSD – Roxana Natalia Paţurcă, însoţită de colegul său de partid, secretarul de statş Ciprian Pandea.

Primar Municipiul Olteniţa, Petre ŢONE : ,,În zilele de 12,13,14 şi 15 aprilie sărbătorim Zilele Municipiului  Olteniţa. Zilele Municipiului Olteniţa celebrează prima atestare documentară a Municipiului Olteniţa, care a fost făcută în 13 aprilie 1515. Pentru că mi-aţi oferit ocazia, vreau să transmit celor care spun că se sărbătoreşte în această dată pentru că coincide cu ziua de naştere a primarului, că nu am avut strămoşi atât de puternici care să poată să-l convingă pe Neagoe Basarab să facă prima atestare documentară a municipiului în data de 13 aprilie, dar este o onoare pentru mine că această coincidenţă există şi vreau să le mai spun că municipiul Olteniţa este compus din trei localităţi : Cătunul Atârnaţi, care în anul 1926, prin ordin regal a fost alipit oraşului Olteniţa , Olteniţa rurală, tangentă cu oraşul Olteniţa, înfiinţat la 23 aprilie 1853 şi oraşul Olteniţa. Sunt extrem de mândru că Olteniţa este cu 80 de ani mai bătrână decât municipiul Călăraşi. Municipiul Călăraşi a avut prima atestare documentară în anul 1595. Asta nu înseamnă că cei mai bătrâni sunt şi mai tari, municipiul reşedinţă de judeţ este mult mai puternic din punct de vedere economic şi politic dar nu trebuie să uităm că Dunărea trece mai întâi pe la Olteniţa şi apoi ajunge la Călăraşi. Este bine de ştiut. 

 Cu ocazia sărbătorii ,,Zilele Municipiului Olteniţa”, le urez olteniţenilor,  multă sănătate şi îi asigur de întreaga mea consideraţie. „

 Senator PSD- Roxana Natalia Paţurcă : ,,O zi frumoasă, de primăvară autentică, am fost prezentă alături de colegii mei de partid la Olteniţa acolo unde Municipalitatea sărbătoreşte Zilele Municipiului Olteniţa, eveniment care marchează 503 ani de la prima atestare documentară a localităţii. Am acceptat cu bucurie invitaţia domnului primar Petre Ţone, a domnului viceprimar Ion Piţoi, de a fi în mijlocul olteniţenilor în aceste zile de sărbătoare locală.
Şi pe această cale, adresez toate gândurile mele bune locuitorilor municipiului Olteniţa, asigurându-i de toată preţuirea mea, în calitate de om politic şi de senator al României. La mulţi ani, Olteniţa, la mulţi ani, olteniţeni, este şi urarea mea, izvorâtă din inimă.”

5837 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*