5 trucuri UTILE pe care să le aplici când faci curăţenia de vară


Odată cu venirea sezonului cald, oamenii profită de vremea frumoasă şi de zilele libere pe care le au la dispoziţie pentru a face curăţenie în propria locuinţă. Dacă şi tu ai acest obicei şi, la începutul verii, vrei să îţi reorganizezi şi să îţi igienizezi casa şi grădina, trebuie să ştii că poţi pune în aplicare mai multe trucuri, care să îţi uşureze munca şi care să te ajute să ai un cămin impecabil. În acest sens, citeşte acest articol până la final pentru a descoperi cele mai utile sfaturi pentru curăţenia de vară.

curatenia-de-vara

Iată 5 trucuri UTILE de pus în practică atunci când faci curăţenia de vară:

 

PENTRU CASĂ

  • Recilcează aparatele electronice şi textilele

Cu siguranţă, în casa ta există aparate electronice şi electrocasnice pe care nu le mai foloseşti şi, de asemenea, în graderoba ta probabil că se regăsesc foarte multe haine pe care nu le mai porţi şi care ocupă spaţiu preţios în şifonierul tău. Ei bine, cea mai bună soluţie de gestionare a acestor tipuri de obiecte este reciclarea. Pe langă faptul că vei scăpa de ştersul prafului depus pe electronice şi de împachetatul pieselor vestimentare, în acest mod vei acţiona şi în favoarea mediului înconjurător, dar şi a sănătăţii tale. Pentru a reuşi să reciclezi astfel de deşeuri, poţi apela la o firmă specializată în acest domeniu. De exemplu, Green Global presteaza servicii de reciclare deseuri, atât electronice şi textile, cât şi din sticlă, plastic sau menajere. Aşadar, simplifică-ţi această sarcină şi optează pentru reciclarea acestor obiecte, care au un potenţial nociv asupra mediului în care trăieşti.

 

  • Şterge geamurile într-o zi înnoratăspalarea-geamurilor

Deşi pare logic să speli şi să ştergi geamurile atunci cand afară este soare, considerând că astfel poţi vedea mai bine murdăria depusă pe ele, adevărul este că acest lucru nu face decât să îngreuneze procesul de curăţare şi, implicit, să îţi dea mai multe bătăi de cap. Motivul este unul cât se poate de simplu, şi anume faptul ca atunci cand razele soarelui sunt foarte puternice, acestea usucă într-un timp foarte scurt soluţiile pe care tu le aplici. Iar acest lucru are drept consecinţe urme nedorite, pe care nu le vei putea sesiza decât atunci când se întunecă, tocmai pentru că în bătaia soarelui acestea nu se văd. Drept urmare, pentru ca efortul pe care îl depui sa aibă rezultate pe măsura, aplică acest truc şi spală geamurile atunci când afară este înnorat. Fără îndoială, vei reuşi să îţi uşurezi munca, dar şi să te bucuri de ferestre curate si igienizate.

 

  • Lasă produsele pentru curăţenie să acţioneze

Una dintre greşelile pe care multe persoane le fac atunci când încep curăţenia de vară este aceea că nu lasă produsele speciale să acţioneze suficient timp. Mai precis, indiferent dacă este vorba despre mobilă, aragaz sau chiuvetă, atunci când pulverizezi produsul de curăţat pe o suprafaţă murdară, soluţia trebuie lăsată câteva minute să acţioneze asupra murdariei şi microbilor. Aceste produse au nevoie de câteva minute pentru a dizolva grăsimile şi a omorî bacteriile, astfel că, în cazul în care ştergi imediat cu o cârpă, singurele lucruri pe care le vei obţine vor fi mai multă mizerie şi mai mulţi microbi. În consecinţă, verifică eticheta produselor pe care le utilizezi şi lasă-le să acţioneze atât timp cât recomandă producătorul. În mod cert, dacă vei pune si acest truc în practică, vei desfăşura această activitate cu mai multă eficienţă.

 

PENTRU GRĂDINĂ

  • Reciclează deşeurile din grădină

Grădina reprezintă locul în care, probabil, este cea mai multă dezordine şi murdărie, din cauza activităţilor pe care le presupune, de fapt, grădinăritul. Tocmai de aceea, atunci când faci curăţenie în acest spaţiu trebuie să depui eforturi destul de mari. Totuşi, există mai multe trucuri pe care, dacă le vei pune în aplicare, vei reuşi să îţi uşurezi munca. În acest sens, un pont care te va ajuta să faci curăţenie simplu şi rapid în grădina casei tale se referă la reciclarea deşeurilor care se acumulează pe tot parcursul anului. De la unelte şi echipamente care nu mai funcţionează şi care nu mai pot fi reparate, până la resturi menajere, toate acestea pot afecta florile, copacii sau legumele pe care le plantezi în grădină. Drept urmare, accesează site-ul https://www.greenglobal.ro/ şi solicită serviciul de colectare şi reciclare a deşeurilor, în funţie de tipul acestora. Cu certitudine, în acest mod vei rezolva această sarcină într-un timp foarte scurt, astfel încât să te poţi ocupa de restul curăţeniei de vară.

 

  • Organizează toate utilajele pentru grădinăritunelte-gradina

După ce ai reciclat uneltele pe care nu le mai foloseşti, trebuie să organizezi şi să depozitezi echipamentele funcţionale, în aşa fel încât să îţi fie uşor să păstrezi ordinea printre acestea, de-a lungul anului. Mai precis, poţi cumpăra sau chiar construi un dulap, cu rafturi dedicate fiecărei categorii de unelte şi pe care să îl poziţionezi fie la intrarea în grădină, fie într-o magazie. Mai mult decât atât, pentru a-ţi simplifica munca pe viitor, poţi opta pentru crearea unor etichete cu denumirea fiecărui echipament în parte, dar şi pentru utilizarea unor cârlige pe care să le agăţi pe cele de mici dimensiuni. Pune în aplicare şi acest truc şi, fără îndoială, rezultatul va fi o grădină impecabilă, dar şi un loc extrem de util pentru menţinerea curăţeniei pe viitor.

 

Iată, aşadar, care sunt cele cinci trucuri utile pe care le poţi pune în practică atunci când faci curăţenia de vară şi care îţi vor uşura munca atât acum, cât şi pe viitor.

774 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*