La Ulmu, nepăsarea are un nume : preot Niculescu Neculai Laurenţiu

ramon

 ,, Este o dezinformare….se eliberează chitanță pentru orice încasare a bisericii….”

În ziua de 21 noiembrie 2013, preacucernicul părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călăraşi, a oficiat instalarea preacucernicului părinte Niculescu Neculai Laurenţiu la parohia Ulmu din Protopopiatul Călăraşi.

După instalare, părintele Niculescu Neculai Laurenţiu, s-a făcut remarcat prin….nepăsare (o spun cetățenii din comuna Ulmu).

Mai mulți enoriași din parohia Ulmu, păstorită de preot paroh  Niculescu Neculai Laurenţiu, ne-au contactat în ultimul timp, exprimându-și nemulțumirea față de modul în care preotul colectează bani pentru realizarea intabulării cadastrale a bisericii și terenului aferent. Aceștia reclamă faptul că, li se impune donarea sumei de 20lei/casă , în condițiile în care parohia deține teren agricol din care realizează profit și ca nu se eliberează chitanță pentru această sumă. O altă nemulțumire exprimată,  este starea jalnică în care arată cimitirul și clădirea bisericii.

Contactat telefenonic, preotul Niculescu Neculai Laurenţiu, a declarat : ,, Se eliberează chitanță, pentru fiecare sumă încasată de la enoriași. Este o dezinformare….se eliberează chitanță pentru orice încasare a bisericii….

Despre starea cimitirului, părintele nu a dorit să comenteze.

 Pr. protopop Ramon Eugen Ilie, este de altă părere : ,, Sunt necesare sume destul de importante pentru realizarea intabulării. Eu știu că dumnealui centralizează tabelul cu donatorii, după care va elibera pentru fiecare, chitanță și enoriașii vor gasi chitanțele la biserică. Cimitirul este o problemă a comunității. Într-adevăr, părintele trebuie să-i conducă. O să vorbesc cu părintele despre această situație… În zilele următoare, voi demara o campanie de vizitate a tuturor parohiilor din județ ! „

Viceprimarul localității, Nelu Cantaragiu, este și el nemulțumit de starea jalnică a cimitirului : ,, Nu am primit o solicitare din partea preotului pentru a-l sprijini în acest sens. Fostul primar, a plătit acum vreo doi ani, din buzunar, pentru tăiatul buruienilor. Cetățenii sunt nemulțumiți, dar noi nu putem face nimic”.

u1u2u3u4u5

1840 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*