Senator P.S.D. Roxana Pațurcă /,, România va avea cel de al patrulea cel mai mare buget alocat pentru coeziune ! „

roxi

 Mai mulţi bani pentru România din fondurile de coeziune !

Marţi, 29 mai, Comisia Europeană a prezentat propunerea sa privind bugetul Uniunii Europene alocat în perioada 2021 – 2027, viitorul cadru financiar multianual, pentru dezvoltare regională şi politică de coeziune.
Dintr-un buget de 373 de miliarde de euro în angajament, România ar urma să primească 30.765.592.532 de euro în perioada mai sus – menţionată, potrivit unei decizii a Colegiului Comisiei Europene prezentate de comisarul pentru politică regională, doamna Corina Creţu.
Senator P.S.D. Roxana Pațurcă : ,,  România va avea cel de al patrulea cel mai mare buget alocat pentru coeziune, fiind devansată de Polonia (72,7 miliarde euro), Italia (34, 4 miliarde euro) şi Spania (38,3 miliarde euro).  Ţara noastră va beneficia de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor din cadrul politicii de coeziune. În perioada actuală de programare financiară, România beneficiază de 23 de miliarde de euro din fondurile de coeziune dintr-un total de 31 de miliarde (sunt incluse şi cele aproximativ 8 miliarde de euro pentru politica agricolă comună).”

1564 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*