Biliardul chinezesc se joacă și în România, și premiile nu sunt deloc mici

În perioada 2-3 iunie a avut loc la București, la club Oxygen din Sun Plaza, un concurs foarte interesant de biliard: prima calificare din Romania pentru etapa a doua a World Chinese 8 Ball Masters care va avea loc în orașul Siping (provincia Jilin), în China, și la care premiul pentru primul loc este de 15.000 USD.

„Biliardul chinezesc” e o disciplină foarte interesantă din cel puțin două puncte de vedere. În primul rând, din punct de vedere tehnic: găurile din masa de biliard sunt ca la snooker (adică mai mici) dar bilele sunt ca la biliard (adică mai mari), astfel încât e nevoie de și mai multă îndemânare decât la biliardul clasic pentru câștigarea unei partide. În al doilea rând, din punctul de vedere al premiilor oferite. Chinezii au de gând să organizeze acest sport după tot tipicul marilor competiții, cu etape locale pe toate continentele, etape intermediare desfășurate în China și turneu final (un fel de campionat mondial) organizat tot în China. Astfel, câștigătorii etapelor locale de calificare din România vor participa gratuit la etapele intermediare din China, unde vor avea șansa de a câștiga marele premiu de 15.000 USD. Absolut totul va fi plătit de organizatori: drumul dus-întors în China, cazarea la Siping, participarea la concurs, diurnă, plus un bonus de 1000 de lei. În sfârșit, atunci când va avea loc competiția finală și desemnarea campionului mondial, adică în 2019, premiul cel mare va fi de 150.000 USD! În biliardul european premiile la asemenea concursuri profesioniste sunt mult mai mici, astfel încât o mulțime de jucători deja vor să-și încerce forțele în noua disciplină inventată de chinezi…

Florin Tat, primul din stânga, este implicat în biliardul românesc de peste 20 de ani.
Florin Tat, primul din stânga, este implicat în biliardul românesc de peste 20 de ani.

Pentru a ajunge campion mondial un jucător din România trebuie, așadar, să câștige una din etapele organizate la noi, să se impună la una din competițiile intermediare organizate în China și, în sfârșit, să câștige turneul final din 2019. În România partenerul federației de World Chinese 8 Ball este Tat Biliard – un apreciat producător român de mese de biliard și accesorii, având o tradiție de peste 20 de ani în domeniu. Tat Biliard a organizat prima etapă locală de calificare, în 2-3 iunie, și tot ei vor organiza următoarele două etape (14-15 iulie și 22-23 septembrie 2018) care, ca și etapa desfășurată pe 2-3 iunie, vor avea premii consistente și îi vor trimite gratis în China pe câștigători, la etapele intermediare din care se vor alege învingătorii ce vor participa la „campionatul mondial” de anul viitor.

Tat Biliard se numără printre promotorii cei mai cunoscuți din România ai acestui frumos joc de masă care este biliardul. În paralel cu pasiunea pentru promovarea jocului compania – deținută de familia Tat (Florin, Geta și Alexandru Tat) – se ocupă cu fabricarea meselor și accesoriilor de biliard și deține un apreciat magazin online dedicat sporturilor de interior, de pe care toți cei interesați pot comanda nu doar mese de biliard și snooker, tacuri, postav, cretă, tenis de masă, darts etc. ci și aparate fitness Christopeit Sport . Mai multe amănunte despre companie și viitoarele concursuri se pot afla, de altfel, de pe situl oficial: www.tatbiliard.ro și tot acolo jucătorii pasionați de biliard pot afla și cum se fac înscrierile.

În concluzie, cine vrea să călătorească gratis în China și să mai și rămână cu ceva bani de buzunar după această experiență – și poate chiar să câștige premiul de 15.000 USD, de ce nu?! – ar trebui să-și perfecționeze cât mai rapid abilitățile de jucător de biliard și să nu uite să se înscrie la următoarele etape de calificare la World Chinese 8 Ball Masters care vor avea loc în România! Având în vedere că la prima etapă din România – e drept, puțin mediatizată – nu au participat decât 8 concurenți, s-ar putea spune că orice pasionat de biliard de pe lângă București – deci și din Călărași – are o șansă reală de a deveni campionul nostru la această disciplină pe care chinezii vor să o promoveze la nivel mondial…

327 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*