Află care este cea mai economă variantă de iluminare pentru casa ta

 

Te-ai gândit cel puțin o dată că ți-ar plăcea să scazi consumul de electricitate și să devii mai econom? Vrei să beneficiezi de costuri cât mai mici când vine vorba de energie electrică? În acest articol vom încerca să clarificam avantajele becurilor cu LED și modul lor de funcționare. Află că poți să consumi chiar de zece ori mai puțin curent electric, folosind sisteme de iluminare potrivite, care reduc costurile pâna la 90%. Este vorba despre tehnologia care a luat o foarte mare amploare, înlocuind destul de repede becurile clasice. Astăzi, LED-urile se folosesc în diferite domenii, existând și corpuri pentru iluminarea exterioară dar și pentru încăperi mari, pentru locuință sau chiar televizoare sau monitoare. Ei bine, iată câteva motive pentru care ar trebui să iei această decizie fără să mai stai pe gânduri!

Vrei o durată cât mai mare de funcționare și o lumină cât mai naturală în încăpere?

Pentru alegerea unui mijloc de iluminare eficient și totodată elegant, poți opta pentru  becurile cu led economice, care au o dimensiune redusă, fiind otrivite oricărui tip de încăpere și oferind avantaje precum:

  • nu emit substanțe toxice ca mercurul (un gaz destul de nociv pe care îl emană becurile clasice);
  • nu atrag insectele;
  • nu emit căldură precum becurile tradiționale.

3wlumclar-500x500

De exemplu, sunt foarte potrivite pentru camera copilului, deoarece imită foarte bine lumina naturală și nu obosesc ochiul. În funcție de preferințe, becurile led se găsesc în mai multe forme și culori, adaptându-se ușor oricărui design interior sau cromatic, astfel putem opta pentru o formă mai neobișnuită și chiar haioasă a becului, cum ar fi cea de pară, cristal, flacără etc. Pare o alegere foarte bună atunci când vrem să imbinăm utilul cu plăcutul și ne dorim să creăm o atmosferă cât mai naturală în incapere.

  Îți dorești să luminezi  curtea sau grădina casei?

Pentru a obține o lumină placută și de o densitate mare,  descoperă proiectoarele cu led, potrivite pentru o curte spațioasă, grădina exterioară a casei sau spațiul de joacă al copilului. Unele modele de proiectoare funcționează pe bază de senzor, aprinzându-se când este detectată o mișcare în apropiere. O astfel de funcționalitate aduce un plus mai mare de economie deoarece  acestea vor rămâne stinse atâta vreme cât nu detectează niciun fel de mișcare. În acest fel, nu trebuie să avem grijă la aprinderea sau stingerea lor, la arderea sau consumul mare de energie electrică.proiector-led-10w-cu-senzor-de-miscare-si-senzor-crepuscular_8349800

 

Un alt avantaj al acestor sisteme de iluminare este faptul că pot fi folosite și pentru a înfrumuseța grădina sau spații cochete, alei sau curți interioare. Ele se găsesc în mai multe variante de mărimi sau culori, astfel putem adapta oriunde un corp de iluminat elegant, îmbinându-se cu decorul și totodată de foarte mare putere, cu un consum de energie electrică redus.

Acum că ne-am familiarizat cu funcționalitatea acestui de tip de iluminare și avantajele lui, ne va fi mai ușor să trecem pe un mod econom și să alegem cea mai bună variantă pentru tipul de încăpere sau designul exterior preferat de noi. Datorită consumului scăzut de curent electric pe care îl asigură variantele economice, factura la electricitate se reduce. Cu alte cuvinte, economisim considerabil indiferent de dimensiunile locuinței sau spațiul exterior luminat.beautiful-scari-casa-exterior-1-30-idei-uimitoare-de-iluminat-treptele-din-spatiile-exterioare-855x408

1802 vizualizari in total 2 vizualizari azi


1 Comment on Află care este cea mai economă variantă de iluminare pentru casa ta

  1. Ca economia sa fie completa, as merge si pe varianta intrerupatoarelor cu touch. Acestea pe langa faptul ca-ti „optimizeaza” consumul de electricitate, te bucuri si de siguranta (datorita materialului ignifug din care sunt concepute).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*