Consilierii județeni PSD Călărași au luat atitudine față de comportamentul ,,Jupânului județului „

 

De o bună bucată de vreme, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat Călărași, și-au tot exprimat nemulțumirea vis-a-vis de modul în care ,, Jupânul județului”  confundă mediul privat cu instituția publică ( Consiliul Județean), în care legea și procedurile trebuiesc respectate.

Astăzi în ședința ordinară a C.J. Călărași, imediat după validarea mandatului de consilier județean a doamnei Pascu Violeta (PNL), liderul de grup al consilierilor PSD Călărași, a solicitat o pauză de 10 minute, necesară pentru consultarea cu colegii. La întoarcerea în sală, i-au transmis președintelui CJ- Vasile Iliuță, decizia de neparticipare la ședință cu motivarea nerespectării procedurilor.

chirita Consilierul PSD Călărași- George Chiriță, a avut amabilitatea să explice motivația luării acestei decizii radicale : ,, S-a ajuns la această decizie de a părăsi ședința ordinară, deoarece, consilierii județeni PSD, deși au fost trimiși acolo prin votul cetățenilor, nu au fost luați în seamă la niciuna dintre propunerile de proiecte de hotărâre pe care le-au inițiat. În luna decembrie 2017, eu am propus un proiect de hotărâre  privind o alocație pentru nou-născuți, care, legal în 30 de zile, dacă nu intervenea nimic în circuitul hârtiilor, trebuia trecută ca proiect de hotărâre pe ordinea de zi. Secretarul județului, Emil Mușat, nu ne-a luat în seamă, mai mult decât atât, abia după 6 luni a prezentat un punct de vedere. Această abordare este complet ilegală, proiectul trebuia introdus de drept, pe ordinea de zi, după  30 de zile. De fiecare dată, când inițiem un proiect de hotărâre, nu este introdus pe ordinea de zi, cu motivarea că va fi introdus în ședințele …viitoare. Prin urmare, imediat după validarea în funcția de consilier a doamnei Pascu Violeta, consilierii județeni PSD și ALDE, au hotărât să se retragă din ședința ordinară, în semn de protest. Nu putem fi acuzați că am încercat să boicotăm proiectele, pentru că, majoritatea proiectelor se puteau aproba cu majoritate simplă. Consider că, și noi ca și consilieri județeni, aleși de cetățeni, trebuie să fim ascultați și acolo unde avem dreptate, să ni se dea dreptate și să fie respectați pașii legali și procedurali în ceea ce privește activitatea acestui consiliu”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*