Liderul de grup al consilierilor locali PSD demontează minciunile lui ,,Cănuţă om sucit”

canuta

În ultima şedinţă a consiliulului local Călăraşi, liderul de grup al PSD-iştilor, Marius Dulce, a solicitat primarului Dan Drăgulin să ceară scuze consilierilor PSD pentru acuzele aduse acestora. Primarul municipiului Călărași a încercat să mascheze incompetența aparatului administrativ, care a dus la anularea unui împrumut în valoare de 42.000.000 lei pe o perioadă de 15 ani. acuzând, în urmă cu câteva zile, consilierii PSD  de jocuri politice.

Dan Drăgulin : ,, Odată cu atacarea hotărârii privind împrumutul, Primăria Municipiului Călărași a fost înștiințată și de atacarea în contencios-administrativ a unei hotărâri luată la finele anului trecut, privind delegarea gestiunii serviciului public de prestare a activităților de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în municipiul Călărași.

La fix 6 luni, termenul limită, Instituția prefectului atacă această hotărâre deși ea are ca efect direct suspendarea tratamentelor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în municipiul Călărași. Deși asta ar putea pune în PERICOL sănătatea oamenilor. Motivul pentru care a fost considerată nelegală Hotărârea de delegare a acestui serviciu public ține doar de chestiuni procedurale. Care puteau fi corectate, în cazul în care s-ar fi greșit, prin cereri prealabile, prin discuții. NE PASĂ DE CĂLĂRĂȘENI, dar, la presiune politică, atacăm, hotărârile luate în interesul călărășenilor!

PSD-ul este cu gândul doar la campania electorală de peste 2 ani, fără să îi pese de călărășeni. Voi, cei care, faceți aceste presiuni, chiar nu vă gândiți la călărășeni și la impactul acțiunilor voastre? Vă anunț că atacurile acestea triste nu mă vor descuraja. Eu rămân alături de călărășeni, optimist că vom dezvolta orașul împreună!”anunt

 

 

 

 

 

Răspunsul liderului de grup, Marius Dulce, a demontat în modul cel mai elegant, acuzele primarului : ,, Nu am vrut să ies în presă sau să discut pe la colțuri, am vrut să-i spun în față domnului primar, că a început o campanie rușinoasă împotriva consilierilor locali PSD, pentru că noi am susținut, susținem și vom susține dezvoltarea acestui oraș, doar că această dezvoltare trebuie să se facă așa cum trebuie. Toate propunerile pe care le-ați făcut în programul de investiții sunt propuneri făcute și susținute de-a lungul timpului de către consilierii PSD : străzile din Mircea-Vodă, canalizarea din cartierul Măgureni, canalizarea în cartierul FNC și altele. Ne-am opus la proiectul modernizării b-dului N. Titulescu, pentru că, a venit prima hotărâre cu 90 de miliarde, a doua hotărâre cu 80 de miliarde…nu știm când ați avut dreptate…. Călărășenii sau săturat să le tot fluturați hârtii și desene…în 2012 ați fluturat o planșă cu un proiect de modernizare pentru Piața Mare și acum două săptămâni ați declarat că, căutați investitori…ar trebui să învățați să spuneți adevărul…nu mai știm ce să credem…Odată, ieșiți în presă și ne acuzați pe noi din cauză că prefectul a atacat împrumutul în instanță și apoi declarați că o să-i pedepsiți pe cei din primărie care au greșit. Când ați spus adevărul și cănd ați mințit ? Este greșită documentația sau nu este greșită? Vă solicit să vă cereți scuze în mod public, consilierilor locali”

Primarul Dan Drăgulin a răspuns că a fost ales de peste 10 000 de călărășeni și că este datoria lui să fie primarul tuturor călărășenilor și să lupte pentru bunăstarea lor. Tot el,  (!!!) posta în data de 28 iunie, pe pagina sa de facebook : ,, Preiau, în fiecare zi, din partea voastră, a călărășenilor, problemele legate de investiții, bineînțeles și de infrastructura rutieră. Le cunosc foarte bine, la fel ca și dumneavoastră, le recunosc și vreau să vă spun că zi de zi eu și echipa mea lucrăm pentru ca aceste probleme să fie depășite. Și nu facem asta de azi de ieri, ci din 2012, de când am preluat administrația călărășeană. Mi se reproșează faptul că în toți acești ani trebuia să facem mai multe pentru infrastructura rutieră.

Vreau celor care spun acest lucru să le transmit, punctual, câteva lucruri:

✔️în 2012 nu existau documente de proprietate, atât pentru clădiri cât și pentru străzi. (am făcut demersuri imediat, pentru că fără aceste documentații – cărți funciare – nu se pot face modernizări, respectiv investiții)
✔️nu se poate vorbi de o infrastructură rutieră fără să vorbim de o infrastructură subterană. (s-au extins, reabilitat sau înființat circa 40 de kilometri de rețea de apă și canalizare asta s-a văzut, în primul rând, în scăderea numărului de avarii pe principalele străzi din municipiu; s-au înființat rețele de canalizare pluvială, pentru că în multe zone din oraș nu existau!)
✔️nu se poate vorbi de lucrări de modernizare străzi fără documentații tehnice, proiecte, achiziții publice, care pot dura luni sau chiar ani de zile. Legea e clară și nu e negociabilă
✔️în toți acești ani, am reușit, funcție de cele spuse mai sus, să modernizăm străzi ca: I.L. Caragiale, Progresul, Cornișei, Năvodari, Panduri, Macului, Victoriei, Belșugului, Șos. De Rocadă
✔️în toți acești ani am asfaltat multe străzi din cartiere precum Ceremag, Cărămidari dar și alte cartiere
✔️datorită tuturor demersurilor de mai sus, începând cu acest an am demarat lucrări importante de asfaltare, care vor continua și anii viitori: Lotul 1 Cartier Mircea Vodă (Grădiștei, Năvodari, Crângului, Dumbravei, Mihai Viteazul), Lotul 1 Mun. Călărași (Mușețelului, Cuza Vodă, Știrbei Vodă), Grivița, Nicolae Titulescu și, nu în ultimul rând strada București care, cu ajutorul celui mai mare proiect cu finanțare europeană din istoria Călărașiului (circa 10 milioane de euro), va fi modernizată de la un cap la altul (și vorbim și de trotuare, la fel ca și în cazul celorlalte străzi menționate)

De asemenea, în programul nostru sunt prinse și celelalte străzi din cartierul Mircea Vodă.

Străzi importante pe care nu le vedeți menționate sunt străzi care sunt prinse în viitorul program de reabilitare rețele subterane al operatorului EcoAqua sau străzi pe care noi vom realiza rețeaua de canalizare menajeră și pluvială, cum e cazul cartierului Măgureni. După aceste lucrări, se va moderniza și infrastructura rutieră. Indiferent de câtă opoziție va face PSD în Consiliul Local Călărași. De asta să fiți siguri!

Ca și până acum, vom ține legătura în permanență cu stadiul acestor lucrări și cu evoluția lor. Printr-o comunicare eficientă vom trece peste toate aceste probleme împreună.”

Toate cele 44 de comentarii , reflectă părerea cetățenilor despre administrația Drăgulin. Despre felul în care arată municipiul Călărași, nu trebuie să vorbim prea mult, știm cu toții ce s-a realizat în ultimii 6 ani…

 

1069 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*