,,OCHIUL DIN UMBRĂ” face legea la ROMPLY MEROPS SRL CĂLĂRAŞI ?

ochi

Am primit pe e-mailul redacţiei, un text pe care îl publicăm în speranţa că instituţiile statului vor analiza şi vor lua măsurile necesare de rezolvare a problemelor semnalate :

    ,,Am fost angajat agent de securitate la S.C. APT SECURITY SYSTEMS SRL cu sediul in BUCURESTI SECTOR 3 str. BUCOVINA nr. 1 BIS bloc l 10 A ,sc. A ,ap.12 parter,TELEFON 0744.143.261 ,  inregistrata la registrul comertului din BUCURESTI sub nr. J40/13697/2015 ,cod fiscal 35209418 , din data de 15.12 2016 cu contract nedeterminat  activitatea la punctul de lucru ROMPLY MEROPS SRL CALARASI  str.I.L.CARAGIALE nr. 2A.                                                                    Mentionez ca la acest puct de lucru am mai lucrat  din anul 2013 pana pe 15.12. 2016   in functia de agent de securitate la S.C. CPB ALARM SYSTEMS SRL cu sediul in BUCURESTI SECTOR 5 str. Dr. BOICESCU ALEXANDRU  nr. 5, et. 1,ap. 2 , TELEFON 021.411.78.40

AMBELE SOCIETATI AU FOST COORDONATE ILEGAL de  domnul  TOADER ILIE                                 ACEST DOMN ESTE ANGAJAT LA M.A I. serviciul pirotehnic S.R.I. , SI IN TIMPUL LIBER ESTE SEF DE OBIECTIV LA PUNCTUL DE LUCRU MENTIONAT MAI SUS, DE MAI BINE DE 5 ANI  , MAI PRECIS FACE MUNCA LA NEGRU  DE ANGAJARI ,CONCEDIERI  ,ANCHETE  ,CONTROALE PE TIMP DE NOAPTE…..ETC   

In luna octombrie 2016 am adus  la cunostinta sefului de obiectiv intentia de a face sesizare la ITM si ANAF ,pentru neregulile din firma CPB ALARM SYSTEMS si anume:

programul de lucru peste 240 de ore lunar,lipsa fluturasului de salariu,neacordarea sporurilor de noapte, de zile de sarbatoare,de weekend,ore suplimentare neplatite in plus fata de norma de lucru,neacordarea de libere si de concediu de odihna,si cel mai grav nu se platea decat o parte din cotizatiile la casa de pensii,restul fiind trecuti in concediul fara plata.

Domnul TOADER ILIE a luat imediat masura de a sustrage registrele de procese verbale ,de predare -primire ,BULETINUL POSTURILOR , unde se vedea clar cate ore lucra fiecare agent.I-am comunicat ca acest lucru este pedepsit prin lege si drept urmare v-om suna la Politie ,acesta a venit imediat si a inapoiat registrele respective ,cu rugamintea sa nu apara si el in sesizarea ce urma s-o depunem si cu promisiunea ca va aduce alta firma de paza unde ne v-or fi respectate drepturile.

    Am fost uniti o parte dintre colegi si am depus sesizarea respectiva in care ne ceream drepturile si am omis sa amintim de domnul TOADER ILIE datorita promisiunii ca ne v-om pastra locul de munca in conditii mult mai bune. La foarte putin timp dupa sesizare a fost data legea 186/2016 in baza careia se puteau plati ,pentru perioadele anterioare neasigurate. Astfel societatea CPB ALARM SYSTEMS SRL ,a scapat destul de usor la acest capitol,platind din urma pentru zilele neasigurate . Pentru restul cerintelor din petitia  catre institutiile ANAF si ITM BUCURESTI,am primit raspuns ca se vor efectua controale de specialitate in baza legii 108/1999 ,207/2015 si ca solutionarea conflictelor de munca este de competenta instantei judecatoresti.

     La indicatiile domnului TOADER ILIE ,ca este greu sa castigi in instanta ,am acceptat desfacerea contractului de munca conform prevederilor art.81 alin.7 din CODUL MUNCII ,si am semnat contractul cu firma APT SYSTEMS SECURITY SRL ,in conditii in care programul de munca era usor diminuat ,in sensul ca nu aveam libere acordate in afara normei de lucru ,dar orele suplimentare vor fi platite . In continuare am fost dezamagiti deoarce nici la aceasta firma nu primim fluturasi de salariu ,concediu de odihna nu se acorda deoarece nu avem oameni la liber ,deci daca cineva se imbonlaveste trebuie sa facem ore suplimentare .Modalitatea de plata s-a stabilit astfel:

        suma XX ron pe tura ,iar salariul fiind egal cu nr de ture inmultit cu XX ron . Aceasta modalitate primitiva este intalnita la sat sub forma de ”OAMENI CU ZIUA” , dar se pare ca colegii au fost multumiti pentru aceasta schimbare .

     In atributiile agentilor de securitate , le revin si supravegherea a 7 camere de supraveghere amplasate in curtea beneficiarului ,una dintre ele fiind chiar la poarta de acces.Beneficiarul are camere video si in interiorul halei de productie , astfel un angajat al fabricii a fost surprins pe camera cand a sustras o lampa de iluminat .Cand beneficiarul a sesizat lipsa acesteia pe baza imaginilor video domnul TOADER ILIE a inceput ancheta si astfel prin metode de constrangere a obligat angajatul cu pricina sa scrie o declaratie ,din care rezulta ca acesta a sustras lampa si a iesit din unitate la sfarsitul programului , pe poarta de acces persoane .A fost pus sa scrie cine a fost la control in ziua respectiva , dar acesta a spus ca nu stie numele agentului de paza si ca ar fi unul gras. Domnul TOADER ILIE a trecut la amenintari si i-a luat telefonul personal sa vada daca gaseste ceva care sa faca legatura intre vinovat si eventual un agent de la poarta .In telefon a fost gasita o filmare in ipostaze intime a respectivului , ceea ce a devenit o modalitate de santaj pentru al forta sa scrie in declaratie ce i se dicteaza. Astfel domnul TOADER ILIE a luat masura sa dea afara doi agenti ”grasi” de la poarta pentru a fi mai sigur ca nu exista nici o indoiala ca el isi face treaba si ca isi merita pe deplin functia .

      Mentionez ca nici planul de paza nu este in regula sub aspectul numarului de agenti care acopera suprafata obiectivului ,adica 3 pe tura , iar camerele video nu acopera deficitul de paza umana ,deci sustragerea de bunuri se poate face oricand  si pe oriunde nu numai pe la poarta de acces a unitatii. . Dupa cum v-am spus sef de obiectiv legal nu exista la acest punct de lucru , decat acest domn TOADER ILIE , isi exercita aceasta functie prin prezenta sa la ore tarzii in noapte si din cand in cand convocand sedinte cu toti agentii unde se discuta problemele din obiectiv .

    OCHIUL DIN UMBRA  isi spune pe contul facebook acest domn TOADER ILIE  si ii place sa creada ca nimeni nu stie de prezenta lui in obiectiv deoarece nu apare in documentele de acces persoane .

     Acestea fiind spuse va rog sa luati masuri legale ,potrivit dispozitiilor art.45 ,alineat 1,literele g si i, din legea 360/2002 si art.96 ,alineat 1 din legea 161/2003.Potrivit prevederilor legale fapta persoanei consituie abatere disciplinare si se pedepseste prin decaderea din functie . Cum este posibil ca un angajat al Statului ,platit de oameni ca noi ,sa faca propria lege si sa se mai si laude cu ilegalitatiile care le face , avand clar avantaje materiale.

      Mi-am pastrat anonimatul , pentru ca este o persoana foarte influenta in orasul Calarasi”.

3116 vizualizari in total 1 vizualizari azi


1 Comment on ,,OCHIUL DIN UMBRĂ” face legea la ROMPLY MEROPS SRL CĂLĂRAŞI ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*