Viorel Ivanciu : ,, Municipalitatea va continua să acorde o atenţie deosebită modernizării grădinii zoologice care este un punct de atracţie atât pentru călărăşeni cât şi pentru cei care vizitează oraşul”

zoo2

„Reabilitarea infrastructurii de mici dimensiuni din cadrul Grădinii Zoologice Călărași pentru promovarea în scop didactic a unui ecosistem piscicol” este proiectul implementat de Primăria Municipiului Călărași în Grădina Zoologică, cu ajutorul fondurilor europene. Recepţia proiectului a fost făcută astăzi şi primăria Călăraşi a fost reprezentată de viceprimarul Viorel Ivanciu.

Directorul Grădinii Zoologice , ing. Cristian Tatavura, se mândreşte cu  realizarea acestui proiect : ,,  Au fost amenajate 3 insule, un bazin cu o suprafață de aproximativ 4.200 mp luciu de apă, populat cu diferite specii de peşti, păsări şi broaşte ţestoase., alei, foișoare cu bănci și mese, precum și materiale informative şi educative.
Bazinul este amenajat în scop didactic și pregătit în acest sens prin plantarea diverselor specii de plante specifice bălții dunărene: papură, stuf şi salcie şi în curând vom aduce şi nuferi.”. Avem una dintre cele mai mare şi mai frumoasă Grădină Zoologică din ţară şi  facem eforturi permanente să o întreţinem şi înfrumuseţăm”.

Viceprimarul Viorel Ivanciu , preşedintele comisiei de recepţie a lucrărilor, s-a arătat extrem de încântat de proiect şi consideră că era de strictă necesitate : ,,  Întregul ecosistem creat aici, copie fidelă a bălţii dunărene,  poate fi utilizat atât ca zonă de desfășurare a orelor de biologie și zoologie, ca zonă de relaxare și informare în același timp, printr-un contact direct cu natura, atât de către elevi, cât și de oricare persoană dornică să petreacă puţin  timp în natură, într-un context total diferit de acela al unui parc clasic.
Cele trei foișoare sunt echipate cu prize care permit conectarea diferitelor dispozitive de proiecţie, au sisteme de iluminat performante şi   sunt dotate cu mobilier specific (mese și bănci din lemn) astfel încât  activitățile didactice să se poată desfășura în condiții plăcute. Municipalitatea va continua să acorde  o atenţie deosebită modernizării grădinii zoologice care este un punct de atracţie atât pentru călărăşeni cât şi pentru cei care vizitează oraşul”.zoo3zoo4

 

1247 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*