Senator PSD Roxana Natalia Paţurcă : ,, Am considerat mereu că omul trăiește ca să învețe mereu, ca să cunoască lumea din jurul său dar și ca să se descopere pe sine…”

IMG_0579

În data de 26 octombrie, în sala de şedinţe a C.J. Călăraşi, a avut loc festivitatea de deschidere a celei de-a XXIII-a ediții a Concursului de literatura română și matematică „Ion Barbu – Dan Barbilian”.

Alături de elevii din judeţul Călăraşi, Bulgaria şi Republica Moldova, au fost invitaţi să participe, prin intermediul inspectoratelor şcolare, elevi şi profesori din judeţele: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și municipiul Bucureşti.  Au participat 440 de elevi și un număr considerabil de profesorii prezenți în calitate de evaluatori sau de însoțitori.

Pentru concursul ”Mathematical Danube Competition” au confirmat participarea 67 de elevi din județele: Bacău, Botoșani, Brașov, București, Călărași, Constanța, Galați, Iași, Timiș, Maramureș, Neamț, Bulgaria și Republica Moldova.

La festivitatea de premiere care va avea loc duminică, 28 octombrie  2018, vor fi premiați și câștigătorii  competiţiilor desfăşurate în data de 20 octombrie 2018.

Şi la această ediție ne-au  onorat cu prezenţa cunoscute personalităţi din mediul ştiinţific şi cultural: preşedinții  concursului – prof. univ. dr. Silviu Angelescu și prof. univ. dr. Radu Gologan, inspectori generali din cadrul Ministerului Educației Naționale, distinşi profesori din învăţământul preuniversitar şi superior din România, Republica Moldova şi Bulgaria.

Senatorul PSD/Roxana Natalia Paţurcă a fost invitatul de onoare la deschiderea  festivităţilor celei de-a XXIII-a ediții a Concursului de literatura română și matematică „Ion Barbu – Dan Barbilian” :

,, Așa cum spunea Ion Barbu atunci când compara matematica și poezia, ”matematicile pun în joc puteri sufletești care nu sunt cu mult diferite de cele solicitate de poezie și arte”.
Am considerat mereu că omul trăiește ca să învețe mereu, ca să cunoască lumea din jurul său dar și ca să se descopere pe sine, iar copiii care participă la astfel de concursuri interdisciplinare exact asta fac – își descoperă talentele, vocația și chemarea, așa cum a făcut și matematicianul Dan Barbilian atunci când a simțit chemarea către poezie și a început să scrie sub pseudonimul Ion Barbu.
Duminică vom afla câștigătorii din acest an…abia aștept ! ”    IMG_0582

156 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*