,,Vreau să merg la grădiniţă dar tavanul cade pe mine ! „

În România anului 2018, în an Centenar,  mii de copii învaţă în clădiri vechi de zeci de ani, unele cu tavanul sprijinit în bârne, fără apă, încălzite la sobă şi cu latrine în fundul curţii.

Un exemplu negativ este şi grădiniţa din satul Dăneşti, comuna Frăsinet. Deşi primarul localităţii- Sandu Mihăiţă, depune eforturi disperate de intrare în normalitate, nu poate face în doi ani, ce nu s-a făcut în 38 de ani. Da, de 38 de ani este directorul unităţilor de învăţământ din comuna Frăsinet, domnul Vîrcan Octavian. De 38 de ani domneşte nepăsarea şi dispreţul faţă de actul de educaţie şi faţă de elevi, asta în condiţiile în care Vîrcan Octavian a avut la dispoziţie, numai în acest an, 6,7 miliarde lei vechi , pentru a asigura condiţii minime necesare de funcţionare  pentru şcoala şi grădiniţa din comună.

Nu este treaba noastră să cercetăm pe ce s-au cheltuit aceşti bani, există instituţii abilitate în acest sens, dar putem să constatăm că nu s-a făcut niciun efort. În data de 22.10.2018, în urma unui control, DSP Călăraşi a dispus suspendarea activităţii unităţii Grădiniţa cu Program Normal Dăneşti, pentru următoarele motive :

-unitatea funcţionează fără autorizaţie de funcţionare

-nu se asigură apă potabilă

-nu s-au efectuat lucrări de igienizare

-nu se asigură condiţii pentru igiena personală

-iluminat artificial necorespunzător

-curtea este neamenajată

-depozitarea deţeurilor solide se realizează direct pe sol

Redeschiderea unităţii se va face numai cu acordul DSP, după eliminarea deficienţelor constatate.

Imediat după suspendarea activităţii unităţii de învăţământ., primul gospodar al comunei, primarul Sandu Mihăiţă, ales în funcţie în urmă cu 2 ani, s+a mobilizat şi cu ajutorul voluntarilor şi prietenilor a reuşit să facă într-o săptămână ce nu a făcut directorul în 38 de ani. Că aşa-i la ţară, primarul este şi popă şi poliţis şi moaşă comunală……..

 

ÎnainteIMG_0564IMG_0560IMG_0553

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0559IMG_0558

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În prezentf1f2f3fr1fr2fr3 fr4

649 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*