Veste bună pentru bolnavii de diabet! Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunță introducerea de noi molecule în tratarea pacienţilor cu diabet

 

„În România sunt paşi foarte importanţi care se fac pentru tratamentul pacienţilor cu diabet. (…) Pentru toate patologiile anul trecut au fost introduse 37 de molecule noi, anul acesta deja avem pregătită o hotărâre de Guvern de modificare a 720 (HG – n.r.) prin care vom introduce alte molecule, astfel încât să contribuim la ceea ce înseamnă tratamentul pacienţilor”, a spus ministrul Sănătăţii, la evenimentul de lansare a Forumului Român de Diabet, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Ea a reamintit că fiecare spital care are în componenţă compartiment sau secţie pentru diabet poate să angajeze şi să utilizeze nutriţionişti.

„Pentru diabet anul trecut s-au realizat progrese importante pornind de la înfiinţarea subprogramului pentru pacienţii cu diabet tip I, anul acesta – cu finanţarea suplimentară a programului naţional pentru pacienţii bolnavi de diabet (…). Din punctul meu de vedere, al specialiştilor din MS, credem că este momentul să acţionăm anul aceasta în ceea ce priveşte prevenţia”, a precizat Pintea.

La rândul său, preşedintele CNAS, Adriana Cotel, a menţionat că numărul beneficiarilor programului naţional de diabet s-a dublat în doar zece ani, iar bugetul alocat anual pentru tratarea acestei boli s-a mărit de cinci ori, în acelaşi interval de timp, ajungând în anul 2018 la aproape 1,3 miliarde de lei.

Sursa: AGERPRES

1046 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*