Peste 70% dintre obiectivele finanțate prin PNDL sunt în mediul rural

 

Ministerul Dezvoltării a prezentat bilanţul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), precizând că sunt finanțate sau în curs de finanţare 12.681 de obiective, 70% dintre acestea fiind în mediul rural.

Astfel, 1.830 de obiective sunt estimate pentru a se finaliza în 2019 prin PNDL I+II: alimentări cu apă și canalizări, drumuri, unităţi de învăţământ, creşe şi grădiniţe, unităţi sanitare, poduri şi podeţe.

Într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, domnul Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a afirmat: „Vreau să prezint un program de foarte mare succes, pe care guvernarea PSD-ALDE îl implementează încă din 2012, mai ales că s-au făcut extreme de multe speculaţii legat de acest proiect electoral. Până în anul 2012 pentru a accesa un program de investiţii, primarii şi autorităţile locale trebuiau să meargă în vreo patru ministere pentru a obţine o finanţare care nu era multianuală. Din anul 2013, odată cu implementarea acestui program, s-a creat PNDL extrem de simplu de accesat şi de eficient. Din 2013 avem acest instrument derutal de Ministerul Dezvoltării Regionale. Ne-am asumat prin programul de guvernare că ridicăm satul românesc. Peste 70% din suma alocată din acest program merge pe proiecte din mediul rural”.

450 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*