V. Ivanciu : ,,Cine sunteţi voi să analizaţi ce au făcut alţii ? Cine vă dă dreptul să judecaţi ?

 DRAGOSTE PENTRU SPORT SAU GOANA DUPA … NOTORIETATE ?!

   ,,A vorbi sau a scrie despre “sport” pare simplu şi, poate, chiar stârni zâmbete. În fond, superficialitatea în analiza şi judecarea cotidianului unde, de foarte multe ori nu luăm în seamă sau tratăm superficial exact esenţa vieţii noastre pe Pământ – SPORTUL!

In cei 100 de ani de miscare sportivă pe aceste meleaguri au existat sportivi de excepţie, conducători dedicaţi, suporteri pătimaşi care au trait împreuna înfrângeri dureroase, retrogradări dar şi momente frumoase-emoţionante -promovări .Toţi au facut-o cu demnitate fără să se acuze şi să arunce cu noroi în cei care activaseră înaintea lor. De aceea este de neînţeles ce se întâmplă astăzi ….Cine sunteţi voi să analizaţi ce au facut alţii ? Cine vă dă dreptul să judecaţi ? Cei care conduc trebuie sa aibă calitaţi pe care alţii nu le au, altfel nu pot conduce şi neaparat să ştie ce este acela fair play-ul.

O mică parte a oamenilor fac sport pentru performanţă. Un sport gândit, supravegheat şi orientat către un scop bine conturat. Pentru că sportul are ca trăsătură fundamentală competiţia cu caracter preponderent de întrecere, dar şi caracter formativ, prezent atât în sportul de performanţă cât şi în sportul pentru toţi.  

Vorbim azi despre SPORT ca o PROBLEMĂ SOCIALĂ. Prin activităţile sportive, competiţionale sau de recreere, prin petrecerea timpului liber intr-un mod placut, organizat, benefic pentru sănătate, se poate satisface nevoia de mişcare, dar şi dorinţa de a urmări întrecerile sportive ca spectatori, ceea ce face ca fenomenul sportului să devină fenomen social. Un FENOMEN SOCIAL care trebuie înţeles la adevărata lui valoare, pentru ca cei care se ocupă de educarea şi conducerea socială să acţioneze eficient acolo unde însăşi societatea – sistemul condus – o cere.

Ce poate fi mai superb decât să vezi călărăşeni fericiţi atât pentru realizările lor economice, sociale şi sportive sau, efectiv, asistând la jocurile sportive care au făcut din municipiul nostru singurul oraş din România unde am avut echipă de FOTBAL, de FUTSAL şi de HANDBAL în Liga I!

SPORTUL, asemeni tuturor domeniilor de activitate la nivel de municipiu, judeţ sau orice altă organizare socială, trebuie gândit, planificat şi coordonat de specialişti. De acei oameni care au practicat îndelung SPORTUL şi faţă de ei, acesta nu mai are secrete, sau de cei care au studiat implementarea sportului şi efectele lui în societate. 

Se spune că “la politica”, “agricultură” şi “sport” se pricepe oricine! Să respectăm – totuşi – limitele bunului simţ. De asta conducătorii societăţii de azi îşi selectează consilieri, sfătuitori, oameni care au puterea faptelor şi intervin acolo unde dereglarea fenomenului social poate produce inclusiv catastrofe! Şi exemple sunt foarte multe de aşa-zişi atot-ştiutori care işi dau cu părerea, dar nu au respirat niciodată aerul dintr-un vestiar, deseori … Încălţând ghetele cu crampoanele înăuntru! Si inca un lucru : Trebuie SA FIE DE-AI LOCULUI, altfel nu vor trai momentele unei competitii decat prin prisma recompenselor pe care le vor primi !

Trebuie să promovam sportul în Călăraşi fiindcă este de preferat ca oamenii să aibă mai degrabă exaltare sportivă decât pe cea a alcoolului sau a drogurilor.

Avem la Calarasi oameni extraordinari.. care pot organiza sportul….GASITI-I si dati-le voie s-o faca !

Pentru toti cei care iubesc sportul dar si pentru cei care isi vor da seama cat rau fac sportului din comunitatea noastra ( in speranta ca vor intelege esenta acestor randuri) va invit sa vizionati cateva minute din meciul de futsal Dunarea Calarasi- United Galati care a adus calarasenilor Cupa Romaniei editia 2019 !”

1418 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*