Implicarea tinerilor în politica locala / Manea Rudolf – PRO România Călăraşi

rptnboz
rptnboz

Implicarea tinerilor în politica locală are loc, în mare parte doar pe rețelele de socializare și mai puțin în realitate. Tinerii fug de responsabilitate, fug pe rețelele de socializare, comentează, critică, dar nu prea fac nimic.  Asemeni tuturor celorlalte categorii de vârsta si tinerii voteaza de predilectie cu tinerii. Factorii care îi determină pe tineri să voteze într-un fel sau altul sunt lucrurile pe care le știu despre liderii formațiunilor politice pe de o parte și despre lucrurile pe care candidații le-au făcut la nivel local. Ca urmare, Realitatea din Călăraşi a realizat o serie de interviuri cu persoane implicate în politica locală a căror vârstă din actul de identitate este mai mica de treizeci si cinci sau patruzeci de ani. Deschidem astăzi. seria interviurilor, cu Manea Rudolf– liderul tinerilor din PRO România Călăraşi.

RDC : Cum si cat s-au implicat tinerii din PRO Romania in campania de strangere de semnaturi de sustinere pentru alegerile prezidentiale?
Rudolf Manea : ,,Avand in vedere decizia liderilor de al sustine pe domnul Mircea Diaconu la prezidentiale, organizatia de tineret a PRO Romania Calarasi s-a implicat in campania de strangere de semnaturi alaturi de seniori. Trebuie sa recunosc ca dl Mircea Diaconu este un candidat fara prea multa notorietate in randul tinerilor, fapt pentru care noi tinerii il privim ca pe un avantaj. Stiu ca in orice fel de alegeri politice, notorietatea este un factor important in castigarea acestora insa noi tinerii am inceput sa gandim altfel. In privinta mea este mai bun un canditat fara notorietate decat un candidat cu un istoric negativ. In momentul cand am aprofundat cunostintele despre dl Mircea Diaconu am constatat cu placere ca este candidatul pe care noi tinerii ni-l doream, o persoana
simpla, cu numeroase cunostinte, cu o energie de apreciat, cu obiceiuri banale(exact cum se recomanda) si capabil de a avea aceasta importanta functie.
 Tinerii s-au implicat cu bucurie in strangerea de semnaturi pentru un om simplu dar carismatic cu intentii si solutii bune. Cum si cat de bine? Pe zicala lauda de sine nu miroase a bine, las conducerea partidului sa aprecieze”.
RDC ; Ce asteptari au tinerii din PRO Romania de la actuala clasa politica?
Rudolf Manea : ,,Ca tineri, deseori auzim lucruri negative referitoare la politicieni , fapt care ne face sa avem mari asteptari. Fiind intr-o competitie agresiva pentru electorat, actuala clasa politica uita ca a fost votata sa asigure o buna functionare a statului si se concentreaza pe aceasta campanie negativa intre partide. Personal consider ca ar trebui ca toate partidele sa contribuie la proiecte constructive pentru dezvoltarea societatii. Imi doresc o clasa politica de elita care sa dea dovada de spirit civic si care sa ne reprezinte interesele”.
RDC : Spuneti un motiv pentru care tinerii ar trebui sa se implice in politica?
Rudolf Manea : ,,Nu stiu daca afirmatia urmatoare poate deranja seniorii dar mereu am sustinut ca biologic
vorbind, ca vrem sau nu oamenii se nasc, imbatranesc si mor. Stiu ca suna amuzant dar si politicienii sunt oameni deci cineva la un moment dat trebuie sa ii inlocuiasca. In alta ordine de idei este nevoie de tineri pentru ca sunt diferiti fata de seniori si vin cu o energie de apreciat.
   Lucruri precum politicienii sunt corupti, fura si nu ne reprezinta interesele sunt intens mediatizare si va declar ca din aceasta cauza implicarea tinerilor in politica este din ce in ce mai scauzuta.
 Sansa pentru o Romanie mai buna poate veni dinspre tineri. Pe acesta tema sunt dispus sa sustin dezbateri cu tineri carora sa le prezentam informatiile necesare si beneficiile implicari in politica”.
RDC :  Cum vedeţi viitorul clasei politice?
Rudolf Manea :  ,,Conceptul care exceleaza este ca viitorul clasei politice sa fie dupa idealurile, valorile si regulile
noastre, ale tinerilor. Patriotismul si educatia sunt factori de baza care nu trebuie sa lipseasca din idealurile clasei politice. Nu sunt politolog sa pot face o analiza aprofundata dar mai optimist din fire, vad o viitoare clasa politica mai buna, mai responsabila si mai eficienta. Incet, incet dispare ignoranta si epoca politicii corupte. Cu riscul de a ma repeta, sustin ca schimbarea vine de la valorile si energia puternica pe care tinerii o au”.
RDC :  Care credeţi ca ar trebui sa fie prioritatile politicienilor din Calarasi?
Rudolf Manea :   ,,Cred ca baza economica a unei administratii este privatul si una din prioritatile politicienilor
trebuie sa fie sustinerea antreprenoriatului. Intensificarea serviciilor medicale, educatia si ecologia nu trebuie sa lipseasca de pe lista prioritatilor si nu in ultimul rand trebuie respectate obiectivele strategiei de dezvoltare durabila.
Referitor la Calarasi cred ca prioritatea principala a politicienilor trebuie sa fie infrastructura generala si accesarea de fonduri europene este o solutie’‘.

1155 vizualizari in total 2 vizualizari azi

1 Comment on Implicarea tinerilor în politica locala / Manea Rudolf – PRO România Călăraşi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*