Roseţiul la lumina lumânării

 

    În comuna Roseţi, păstorită de septugenarul Nicolae Râjnoveanu, iluminatul stradal se efectuează cu lămpi insuficiente, vechi şi mari consumatoare de energie, la fel de vechi ca şi edilul localităţii. Acesta este unul dintre motivele pentru care infracţionalitatea în comuna Roseţi este foarte mare, cetăţenii plângându-se de aceste aspecte. ,, Nu ne mai ţineţi în întuneric şi nesiguranţă domnule primar” este strigătul disperat al multor roseţeni sătui să piardă nopţile cu paza bunurilor.

Iluminatul rural, corespunzător realizat, are efecte benefice atât în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea locuitorilor comunei, cât şi sub aspect economic.  Securitatea cetăţenilor este mai mare în locurile unde iluminatul rural este realizat corespunzător (întunericul favorizând agresiunile asupra persoanelor).

În tot judeţul, iluminatul public stradal este modernizat, mai puţin în localitatea păstorită de 30 de ani de Râjnoveanu, care nu are capacitatea de a înţelege că trăim în secolul XXI.

REALITATEA DIN CĂLĂRAŞI a contactat specialiştii în domeniu care au precizat următoarele: corpurile de iluminat exterior dotate cu lămpi cu descărcare electrică în vapori metalici (sodiu) folosite în comuna Roseţi au un consum de zece ori mai mare decât lămpile cu led şi randamentul primelor, este de cinci ori mai scăzut.

Surse de presă ne-au confirmat că investiţia în iluminatul public stradal nu constituie o prioritate pentru Râjnoveanu, managementul domniei sale fiind bazat doar pe interese personale şi de grup, nu şi pe priorităţi. Un exemplu al incapacităţii manageriale îl constituie faptul că domnia sa a asfaltat străzile înainte de a se asigura că toate gospodăriile au fost racordate la reţeaua de alimentare cu apă ,,potabilă” şi canalizare, mulţi cetăţeni aflându-se acum în imposibilitatea de a se mai racorda la aceste utilităţi vitale.

Vom reveni cu prezentarea ,,faptelor” septugenarului Nicolae Râjnoveanu…

Foto 1: ilumitat public comuna Dichiseni

Foto 2: iluminat public comuna Roseţirosilu

3469 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*