Alexandru Chiriţă: ,, Cea mai mare inechitate este în salarizarea Poliţiei Locale în comparaţie cu Poliţia Naţională!”

POLISCoordonatorul PRO România Călăraşi-Alexandru Chiriţă, în cadrul unui interviu acordat unui post de radio local, a făcut o analiză a activităţii Poliţiei Locale Călăraşi şi a prezentat propuneri pentru reformarea acestei instituţii:

,,Reformarea Poliţiei Locale este unul dintre proiectele mele prioritare. În acest moment, imaginea Poliţiei Locale este extrem de degradată, nu numai la nivel local ci şi la nivel naţional şi atunci oamenii nu au încredere în această instituţie. Am identificat câteva probleme : avem o pregătire deficitară a personalului atât din punct de vedere profesional cât şi din punct de vedere fizic,  avem o criză de autoritate- oamenii nu respectă această instituţie, această haină semimilitară, o slabă organizare a dispeceratului, o dotare insuficientă, dar cea mai mare inechitate este în salarizarea Poliţiei Locale în comparaţie cu Poliţia Naţională care ar trebui reglată în funcţie de competenţă, de gradul de risc şi eu consider că cea din urmă ar trebui remunerată superior pentru că acolo complexitatea problematicii este cu totul alta şi trebuie să reanalizăm această salarizare a Poliţiei Locale din Călăraşi. Acesta este atributul Consiliului Local care va trebui, la propunerea cuiva,  reanalizeze actuala salarizare.

 Ca şi soluţii propunerea mea este înbunătăţirea gradului de pregătire, fără costuri foarte mari. De exemplu, am putea ruga un ofiţer din Poliţia Naţională de la Ordine Publică să facă periodic, instruiri cu acest personal. Pregătirea fizică este un alt aspect deficitar, de ce nu am face noi, un abonament la fitnes pentru fiecare poliţist local şi din şase în şase luni să îl evaluăm ?

 Din punct de vedere al activităţii, Poliţia Locală este rămasă foarte mult în urmă, pentru că există un Regulament de gospodărire comunală aprobat de Consiliul Local, care prevede o grămadă de obligaţii de care mulţi dintre noi nu ne achităm şi acolo sunt prevăzute obligaţiile Poliţiei Locale. Din păcate, acest regulament nu este aplicat şi ar fi bine, dacă tot are Primăria, contracte cu presa locală să popularizăm aceste informaţii? Cu cât le vom spune mai des, informaţiile se vor sedimenta mai bine în memoria colectivă”.

5101 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*