Oamenii PRIMARULUI/Lucian Cocuz: ,,Provocarea mea este Smart City”

LUCIANCoordonatorul municipal al partidului PRO România- Alexandru Chiriţă, candidatul acestei formaţiuni politice la funcţia de primar,  a declarat în prima zi în care s-a înscris în partidul condus de Victor Ponta că va ,,ataca” primăria Călăraşi, ajutat de cea mai bună formulă de consilieri locali care a existat vreodată. 

 În cadrul unei emisiuni la radio difuzată în data de 23.07.2020, Alexandru Chiriţă a facut cunoscut numele unui tânar, profesionist de succes care a ales să se alăture echipei PRO România Călăraşi.

 Lucian Cocuz a declarat că motivul pentru care a ales PRO România a fost seriozitatea coordonatorului municipal Alexandru Chiriţă:

,, Am ales să mă alătur acestui proiect pentru că am găsit o echipă tânără de profesionişti care ştie ce vrea şi care ştie să ajungă la nişte rezultate în beneficiul cetăţenilor. De 15 ani lucrez în domeniul telecomunicaţiilor la cel mai mare operator din România şi provocarea mea este Smart City care va înlesni accesul la informaţii şi va scuti călărăşenii de statul la multe cozi. În contextul pandemiei de Covid, automatizarea fluxurilor pentru administraţia publică locală a devenit o necesitate. Peste jumătate din populaţia municipiului foloseşte mijloace electronice de plată pentru diverse bunuri şi servicii dar procentul de plată prin Gişeu.ro este de 0,3 %. După modelul aplicaţiilor folosite de bănci şi primăria poate crea o aplicaţie în care să poţi vedea în timp real datoriile la bugetul local, amenzile sau alte informaţii necesare şi să faci plăţi cu ajutorul telefonului.

Pentru Poliţia Locală este nevoie de suport care se poate realiza cu ajutorul unor camere de supraveghere de trafic care monitorizează zonele cunoscute cu infracţionalitate. Se pot monta camere mobile cu alimentare solară care pot fi mutate în funcţie de necesităţi. Ştim cu toţii ce se întâmplă în fiecare seară pe platoul de lângă Navrom. Sunt zeci de reclamaţii la poliţie dar la apariţia echipajelor, toţi dispar şi apoi reapar la plecarea organelor de ordine publică. Poliţia Locală are nevoie de probe care se pot obţine cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Semafoarele inteligente sunt o soluţie perfectă pentru descongestionarea traficului rutier. Sunt soluţii de semaforizare integrată, sunt senzorii pentru camerele video care pot debloca anumite trasee, restabilesc timpul de trecere în funcţie de necesitate.

Suntem tineri, putem şi ştim să facem lucruri bune pentru călărăşeni!”

2804 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*