Răzvan Ionescu: ,,3 prim miniștrii, 80 miniștrii, vi se pare o guvernare normală?”

Într-o postare pe facebook, PSD-istul Răzvan Ionescu recunoaşte că, partidul din care face parte se află pe un drum greşit şi într-un moment de sinceritate face apel la asumarea din partea colegilor a greşelilor din timpul guvernării Dragnea:
,,Pentru binele partidului, suntem obligați să venim acum în fața electoratului și să ne asumam erorile grave care au dus la pierderea guvernării și a alegerilor europarlamentare, rotirea a 3 premieri și schimbarea din funcții a zeci de miniștri. Este momentul firesc de a ne scuza în fața electoratului și de a asigura cetățenii că practicile eronate din timpul conducerii lui Liviu Dragnea, care au făcut atât de mult rău României și partidului, nu se vor mai repeta”.
Totodată îşi exprimă speranţa că viitorul congres PSD va reprezenta momentul zero de reformare a acestei formaţiuni politice:
,,Congresul programat în aceasta lună trebuie să reprezinte momentul T0 pentru Partidul Social Democrat. De aici înainte, acțiunile PSD trebuie să fie axate pe interesul național, iar comportamentul specific erei Dragnea să fie dat uitării.
Pentru binele partidului, suntem obligați să venim acum în fața electoratului și să ne asumam erorile grave care au dus la pierderea guvernării și a alegerilor europarlamentare, rotirea a 3 premieri și schimbarea din funcții a zeci de miniștri. Este momentul firesc de a ne scuza în fața electoratului și de a asigura cetățenii că practicile eronate din timpul conducerii lui Liviu Dragnea, care au făcut atât de mult rău României și partidului, nu se vor mai repeta.
În aceste zile, liderii PSD trebuie să vină cu un mesaj coerent, responsabil, cu acțiuni îndreptate spre binele acestei țări care, din păcate, se îndreaptă către o criză economică cauzată de pandemia de coronavirus. PSD trebuie să devină un partid ancorat în realitate, gata să ofere soluțiile cele mai bune în această perioadă dificilă în care ne aflăm.
Chiar dacă, din punctul meu de vedere, Congresul trebuia programat imediat după înfrângerea suferită la alegerile europarlamentare, iar această perioadă nu trebuia să ne prindă cu o conducere interimară, acum, în al 12-lea ceas, liderii Partidului Social Democrat trebuie să renunțe la disputele politice interne și să se concentreze pe găsirea unor soluții urgente pentru țară.
Indiferent de ce se va întâmpla la Congres, Partidului i-a rămas o singură cale de urmat și ar face bine să nu se abată de la aceasta. Vorbesc, desigur, despre calea reformei, renașterii, solidarității și revenirii la principiile democratice. Pentru aceasta PSD are nevoie de stabilitate, viziune, angajament.
În cazul în care moțiunea de cenzură asupra actualului Guvern va fi depusă și va trece de Parlament, PSD trebuie să lase deoparte orgoliile și ambițiile și să facă tot ce îi stă în putință pentru salvarea României de la dezastru.
Există posibilitatea ca soluția agreată de toată lumea să fie un Guvern de Uniune Națională. În acest caz, Partidul Social Democrat trebuie să pună la dispoziția României cei mai buni specialiști, din fiecare domeniu, pentru a gestiona țara și a împiedica prăbușirea economica.
Voi ce așteptări aveți în acest moment de la PSD? Care este drumul pe care credeți că partidul ar face bine să îl urmeze?”

960 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*