După cum spunea Marx, istoria se repetă. Finala se joacă între dreapta şi stânga. Noutatea o constituie faptul că la alegerile locale din 27 septembrie, în municipiul Călăraşi, dreapta are un singur candidat şi stânga are doi candidaţi. Am făcut o scurtă analiză a punctelor tari, dar şi a punctelor slabe ale celor trei candidaţi pentru fotoliul de primar:
Candidatul dreptei, Daniel Ştefan Drăgulin, a reuşit în opt ani de mandat să schimbe în bine faţa municipiului reşedinţă de judeţ.
Puncte tari: – A reuşit să închege o echipă performantă, care a realizat proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene nerambursabile, mai precis aproape 50 de milioane de euro.
– A reuşit să atragă fonduri guvernamentale pentru realizarea altor proiecte
– A îmbunătăţit semnificativ și în mod durabil infrastructura în municipiul Călăraşi
Puncte slabe: – Nu a reuşit să îndepărteze din administraţia locală ( statutul funcţionarului public face aproape imposibil acest lucru) funcţionarii incompetenţi
– Nu a avut o echipă de comunicare eficientă care să transmită cetăţenilor stadiul derulării, durata şi motivele întârzierii unor proiecte
– Nu a reuşit să reformeze Poliţia Locală
Pentru aceste realizări şi nerealizări primeşte nota 8.
Candidatul stângii,Marius Dulce, a reuşit în opt ani de mandat de consilier local și în 4 ani de viceprimar să facă… nimic!
Puncte tari:
– Beneficiază de susţinerea financiară a celui mai controversat om din judeţ
– Beneficiază de susţinerea fostului primar Nicolae Dragu, încă „iubit” de unii cetăţeni chiar dacă li s-a adresat cu apelativul „javrelor”
– Beneficiază de jocul duplicitar al unor liberali
Puncte slabe: – Asistat social (abonat la bani publici sub pretextul unei boli închipuite)
– Zero proiecte de hotărâre depuse în opt ani
– Nepăsarea faţă de nevoile cetăţenilor prin urmărirea satisfacerii orgoliului sau a intereselor personale şi de grup şi fuga de răspundere prin refuzul de a participa la dezbateri sau confruntări de idei
– Nu are, la ora aceasta, serviciu
Pentru aceste realizări şi nerealizări primeşte nota 3.
Alexandru Chiriţă, candidatul PRO România la fotoliul de primar, a fost, timp de trei ani, cel mai vocal consilier local.
Puncte tari: – A reuşit să închege cea mai bună listă de consilieri locali prin cooptarea specialiştilor din diverse domenii de activitate
– Independenţă financiară
– Tinereţe şi experienţă în mediul privat
Puncte slabe: – Lipsă notorietate
– Impulsivitate datorată vârstei
Pentru aceste realizări şi neralizări primeşte nota 7.
Leave a Reply