Tichete de 200 de lei pentru „Şcoala după şcoală”. E oficial: programul începe din acest an cu finanţare europeană

Vicepremierul Raluca Turcan anunta ca tichetele in valoare de 200 de lei vor fi acordate fiecarui elev care opteaza sa participe la cursuri de „after-school” in institutii publice sau private, iar programul incepe chiar de anul acesta.

Raluca Turcan a anuntat ca Guvernul pregateste implementarea programului „Scoala dupa scoala”, care are un buget de 30 milioane lei.
„Guvernul pregateste implementarea programului scoala dupa scoala, din legea promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Astfel, programul educational scoala dupa scoala incepe cu un demers de pilotare, destinat elevilor aflati in risc de parasire timpurie a scolii. Programul urmeaza sa fie demarat si implementat incepand din acest an scolar, cu finantare europeana. Proiectul de ordonanta care reglementeaza acest program a fost aprobat astazi in sedinta de Guvern. Bugetul este de 30 de milioane de euro si prevede acordarea, lunar, pentru anii scolari 2020 – 2021 si 2021 – 2022, a unor tichete in valoare de 200 de lei pentru fiecare elev care opteaza sa participe la cursuri de „after–school” in institutii publice sau private”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.
Vicepremierul a adaugat ca primii beneficiari ai acestui program-pilot vor fi „300.000 de copii din grupurile vulnerabile: elevii apartinand minoritatii rome, cei din mediul rural, elevii cu dizabilitati si elevii din comunitatile dezavantajate economic”.
„Lista scolilor din care provin copiii inclusi in Programul-pilot scoala dupa scoala va fi propusa de Ministerul Educatiei si Cercetarii”, a mai spus Turcan.
Asadar, parintii de prescolari si elevi de pana in clasa a IV-a, din invatamantul de stat sau privat, umeaza sa primeasca tichetele pentru plata serviciilor de tipul „Scoala dupa scoala”.
Cum se acorda tichetele pentru after-school
Tichetul are scop exclusiv educational, este netransferabil altor beneficiari, iar scolile sunt cele care deconteaza serviciul. Tichetul se acorda pe baza cererii parintelui/reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil in parte.
Presedintele Klaus Iohannis a semnat deja decretul de promulgare al legii care ofera parintilor tichete pentru after-school.
In cadrul programurilor de tip „Scoala dupa scoala”, copiii beneficiaza de supraveghere, lectii suplimentare si odihna. Parintii aleg tot mai des astfel de programe pentru copii, deoarece programul lor de la serviciu se prelungeste pana seara tarziu.
TIC
522 vizualizari in total 4 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*