Psiholog Judiciar/ Este revoltător sa se reia aceleași tehnici de manipulare în masa, aceleași metode, ca în 2019 în Valcelele din campania pentru alegerile prezidențiale

“Efectul nociv al instigarilor, respectiv acuzarea forțelor de ordine publica de orice demers, în momente cu profund impact emoțional, poate perturba echilibrul emoțional și poate conduce la comportamente disociate, respectiv la revolta și anarhie. Un detaliu nesemnificativ, ptr ca acest detaliu este prezent zi de zi de la apariția Covid, prezenta masiva a polițiștilor, ignora imaginea de ansamblu și poate duce la judecați incorecte și consecințe negative deosebit de grave. Momentul alegerilor este unul delicat deoarece o perioadă de timp a fost prezent în viata electoratului prin campania electorală și fiecare persoana și a construit propria valoare fata de evenimentul apărut în activitățile cotidiene. Electoratul a fost permanenta încurajat și a simțit ca mod de viata, ca prezenta forțelor de ordine le asigura siguranță. Apariția unor personaje care se autopromoveaza în media, care au căpătat o notorietate, cu mesaje de descurajare a populației fata de valorile sociale implementate tot de personaje cu notorietate, creaza un grav derapaj emoțional ce poate atrage consecințe grave, pe termen lung.
Orice stat din lume păstrează atribuțiile instituțiilor de securitate națională.
Este revoltător sa se reia aceleași tehnici de manipulare în masa, aceleași metode, ca în 2019 în Valcelele din campania pentru alegerile prezidențiale.
O persoana care reprezinta interesele celor mulți, poate induce erori de percepție și se creează un precedent deosebit de periculos. Populația se poate simți nesigura, pot creste temerile și incertitudinea zilei de mâine.”

Constantin Clara
Psiholog Judiciar membru fondator al Institutului de Psihologie Judiciaracion

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*