Deputat Emil Dumitru : ,, Să celebrăm această zi cu respect pentru trecut și cu speranță pentru viitor,,

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Deputat Emil Dumitru : ,, Astăzi, pe data de 9 mai, celebrăm trei momente istorice de mare importanță, cu semnificații profunde pentru România și pentru Europa.

În primul rând, este Ziua Europei, o zi în care marcăm angajamentul nostru față de unitate, pace și prosperitate pe acest continent. Ideea de a construi o Europă unită, în care să trăim în pace și democrație, a fost una dintre cele mai frumoase viziuni ale secolului al XX-lea. Azi, suntem mândri că România este parte a acestei comunități, contribuind activ la dezvoltarea și prosperitatea ei.

În al doilea rând, 9 mai este și Ziua Independenței României. În 1877, națiunea noastră a făcut un pas esențial spre a-și decide singură destinul, luptând pentru a-și câștiga dreptul la libertate și suveranitate. Astăzi, ne aducem aminte de curajul, determinarea și sacrificiul celor care au luptat pentru independența României.

De asemenea, 9 mai marchează și sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Ziua Victoriei. Este o zi în care ne amintim de ororile războiului și de prețul plătit pentru pace. Este un moment de recunoaștere a valorii și a sacrificiului pe care l-au făcut milioane de oameni pentru a opri fascismul și a restabili pacea în lume.

Aceste trei semnificații ale zilei de 9 mai ne amintesc de valorile care ne unesc ca națiune și ca membri ai comunității europene – valorile libertății, democrației, păcii și unității. În acest sens, să celebrăm această zi cu respect pentru trecut și cu speranță pentru viitor.

O zi binecuvântată tuturor! ,,

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*