Cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat

A apărut Hotărârea Guvernului nr.403/04.05.2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 389/05.05.2023 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și superior de stat în anul școlar/universitar 2023-2024.

În conformitate cu art. 17 din Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de antepreșcolari/preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular și confesional, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2023 – 2024, aprobată prin OME nr. 6217/2022, ca element de noutate, pentru județul Călărași, cifrele de școlarizare sunt următoarele:

  • Învățământ profesional dual – Liceul Tehnologic ”Dan Mateescu” Călărași – 1 clasă solicitată de 2 operatori economici(0,5- Donalam, 0,5-Tenaris) ;
  • Învățământ profesional dual – Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” Oltenița – 0,5 – lăcătuș mechanic – prestări servicii, solicitată de operator economic Stentor.
  • În cadrul Liceului ”Danubius” Călărași, clasele de învățământ postliceal sanitar

(asistent medical generalist, asistent medical de farmacie.) vor funcționa cu finanțare integrală de la bugetul statului.

Biroul de presă ISJ Călărași,

Inspector școlar, prof. Adriana Butoi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*