Dan Vasile : ,,Forţa Dreptei Călăraşi este alături de preşedintele Ludovic Orban şi condamnă public comportamentul delirant, de maidan, al protestatarilor AUR”

Dan Vasile – Preşedintele organizaţiei judeţene a partidului Forţa Dreptei Călăraşi , a declarat pentru REALITATEA DIN CĂLĂRAŞI : ,, Evenimentul nefericit de ieri în care preşedintele Ludovic Orban a fost înjurat, scuipat şi lovit, constituie un atac direct la valorile democraţiei. Organizaţia Forţa Dreptei Călăraşi este alături de domnia sa şi condamnă public comportamentul delirant, de maidan, al protestatarilor AUR”.

Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei: ,,Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil. Aceasta nu este democrație. Este normal să susții un punct de vedere, să poți să te manifești, există lege, nimeni nu interzice manifestațiile, nimeni nu interzice susținerea punctelor de vedere și orice alte forme, greve, marșuri, și așa mai departe.

Dar ceea ce se întâmplă cu acești așa ziși susținători ai AUR este inacceptabil pentru o democrație. Agitatori care îi incitau pe ceilalți la o atitudine agresivă.

Și eu sunt în opoziție, și eu am un punct de vedere și eu sunt împotriva actualei guvernări, dar niciodată nu voi apela la astfel de manifestații în care se incită oamenii la agresiune verbală, la agresiune fizică, la lovituri, la înjurături, la scuipături, acesta este un comportament de derbedei, de maidan.”

Am fost scuipat, înjurat, lovit, au intervenit jandarmii, deși eu nu am solicitat lucrul acesta, dar au intervenit din cauza violenței. Protestatari AUR, cea mai mare parte ai protestatarilor sunt membri AUR, care au și fost asmuțiți împotriva mea”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Este complet inacceptabil ca într-o democrație să se recurgă la violență și agresiune fizică împotriva unor lideri politici care reprezintă o anumită viziune sau o anumită direcție politică, așa cum s-a întâmplat cu fostul prim-ministru al României Ludovic Orban. Acest tip de comportament este un atac direct la valorile fundamentale ale democrației și trebuie să fim cu toții uniți în condamnarea acestuia. Acest episod subliniază discrepanța dintre acțiunile și retorica AUR, arătând lipsa de coerență și de încredere a acestui partid în societatea românească.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*