Jandarmii călărășeni care au luptat în teatre de operații catalogați de o parte a presei drept tâlhari, derbedei și infractori. Pentru că și-au făcut treaba…

S-a întâmplat în urmă cu căteva zile. Autospeciala de jandarmi aflată în misiune pe raza mun. Călărași a oprit la magazinul La 2 Pași de pe str București de vizavi de Primăria Călărași. Jandarmii vroiau să își cumpere de mâncare și răcoritoare. La o privire mai atentă aceștia au descoperit că dozele de sucuri sunt expirate.

Conform legii 12/1990 aceștia au procedat la confiscarea bunurilor expirate. Aceasta nu s-a realizat prin furt așa cum se scrie în Jurnalul de Călărași, ci legal pe bază de proces verbal de ridicare în vederea confiscării – document pe care jandarmii ni l-au prezentat. Întocmirea actului presupunea identificarea vânzătorului.

Jandarmii au acționat legal și normal față astfel de activități zilnice la care legea îi obligă. Au solicitat documentele de proveniență ale bunurilor expirate și au fost amânați de sosirea proprietarului de magazin, deși obligația legală a vânzătorului era ca aceste documente să se afle asupra sa.

Procedând la sancționare, proprietarii de magazin și-au adus aminte că suntem în România, că au relații la un trust de presă unde pot denigra pe orice jandarm, polițist sau lucrător al Instituțiilor Statului care le deranjează activitatea comercială.

Barbu 1Au apelat la Jurnalul de Călărași pentru că la fața locului s-ar fi aflat secretara de Redacție a acestui mare trust de presă. Mai mult au încălcat prevederile legii 677/2001 și au pus la dispoziția așa zisei prese imagini stocate pe sistemul de supraveghere propriu, fără a avea acordul persoanelor vizate și avizul Autorității Naționale de supraveghere a datelor cu caracter personal.

O altă gravă încălcare a legii pe lângă vânzarea de bunuri cu termen de garanție expirat.

Imaginați-vă că orice patron de magazin pune la dispoziție presei imagini cu ceea ce cumperi, cu datele tale personale.  Sau că te trezești cu imagini în presă a doua zi despre ce ai făcut în camera de hotel…Legea sancționează/ ar trebui să sanționeze asemenea fapte.

Colegii de presă au scris despre jandarmi că ar fi amenințat pe casier să se legitimeze, că ar fi abuzat și încălcat legea, că ar fi amenințat făcând uz de violența verbală, neavând drept de control, legitimare și sancțiune a cetățenilor. În opinia ziariștilor de la Jurnalul de Călărași într-un articol de presă defăimător și neconform cu realitatea, jandarmii sunt infractori calificați organizați în haite.

Din lipsa subiectelor de presă, denigrarea jandarmilor a continuat și în numărul următor  al ziarului cu comentarii asupra dreptului la replică al Inspectoratului de Jandarmi Călărași pe care l-au ascuns și terfelit cum au vrut. Ca să fie treaba mai completă ziariștii au transmis subiectul de presă și altor așa zise trusturi de presă, care au publicat și acestea subiectul fără a face vreo verificare. Mai mult s-a cerut premierului ca aceste competențe la legea 12/1990 să fie retrase jandarmilor, inducându-se iar și iar în eroare cititorii cum că premierul Cioloș ar fi dat dreptate acestui mare trust de presă titlul fiind: și premierul ne-a dat dreptate, controalele în haită trebuie să dispară.

Agitați că numai Jurnalul lor de Călărași trebuie să aibă dreptate, că dreptatea este unică și le aparține numai și numai lor – fără excepții – și în acest număr de publicații ce au invadat spațiul de presă online, s-a catalogat acțiunea jandarmilor drept de gherilă…jandarmii au fost catalogați drept haidamaci (Conf.  Dex HAIDAMÁC, haidamaci, s. m. (Fam.) 1. Derbedeu, bătăuș, tâlhar, haidău (2). 2. Om zdravăn, vlăjgan, lungan. – Din tc. haydamak.) etc.
Pentru buna și corecta infoBarbu 5rmare dorim să arătăm că jandarmii care au acționat au merite recunoscute internațional, medaliați pentru acte de onoare și vitejie în Afganistan ( Barbu Cătălin). În România au salvat vieți și au evacuat bunuri la Inundațiile din 2006, în fiecare an salvează vieți la deszăpeziri și în misiunile unde sunt trimiși. Este vorba de Postelnicu Dan, Chiru Lilian Vasile ca și majoritatea jandarmilor de altfel.

Aceștia au fost de nenumărate ori felicitați, saupostelnicu medaliați, au primit Diplome de la Instituția Prefectului, Primăria Călărași sau Organizații non guvernamentale. Jurnalul nostru va prezenta în numerele următoare așa cum trebuie, cu respect jandarmii, polițiștii, pompierii… oameni ai Comunității care sunt în folosul acesteia și nu așa cum sunt nedemn prezentați de o parte
a presei.

Domnule Danciu…Iar nu ați avut dreptate…

Puțin RESPECT. Atât cerem. Ca și colegi de presă…

p.s. Recomandăm colegilor de presă dacă nu au subiecte să se orienteze la Spitalul Județean Călărași. Interviuri cu bolnavii internați pentru toxiinfecție alimentară. Ca urmare a consumului de produse alimentare cu termen de garanție expirat. Poate văd și altfel

Realitatea din Călărași

Barbu 7Barbu 2
barbu 6

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*