Mă oblig pentru binele comunității. Interviu cu primarul loc. Ștefan cel Mare – înv. Pandea Nicolae

Învățătorul Pandea Nicolae este de la 1 februarie 1990 primar în loc. Ștefan cel Mare. El nu a fost ales întâmplător sub sigla PSD, pentru că proiectele sale, viața și activitatea i-au fost strâns legate de acest partid. Până la întâlnirea cu dl.primar, localnicii ne-au spus că sunt mulțumiți de el și îl vor mai vota încă o dată. Pentru că istoria comunei lor s-a legat de numele și echipa învățătorului Nicolae Pandea- ne spun ei. Sau pentru că a alimentat cu apă potabilă, contorizată toate casle din comună – mai adaugă ei.

Obiectivele primarului sunt foarte matematic, si precis enumerate de acesta, cu termene și responsabilități. Ele presupun:

  • realizarea a cca. 8,5 km de canalizare,
  • realizarea a 4,4 km drum asfaltat prevăzut cu trotuare și rigole betonate,
  • construcția de la zero a unei clădiri cu destinația After School (6 camere și o sală de mese),
  • până la Paștele 2016 Înv. Pandea Nicolae vrea să finalizeze lucrările la Școala gimnazială Dragoș Marin
  • dorește reabilitarea prin extindere și modernizare a Căminului Cultural,
  • va depune proiecte pentru asfaltarea tuturor străzilor prin PNDL și accesarea fondurilor europene,
  • va construi o grădiniță cu program prelungit și o creșă,
  • va concesiona teren cu destinație pentru construirea unei sere, obiectiv legat de crearea unor locuri de muncă pentru locuitori.

”La repararea școlii au lucrat 20 cetățeni din comună care m-au înțeles că aceasta este în folosul copiilor lor. La fel pentru reabilitarea Căminului Cultural, câștigătorii licitației au promis că vor angaja forță de muncă din localitate” – declară primarul înv. Pandea Nicolae.

”Mă implic în sprijinirea echipei de fotbal, și a echipei de fotbal cu copii, ce a obținut bune rezultate, îi încurajăm să facă mișcare și să nu stea prea mult în fața calculatorului”- continuă dl. primar. În învățământul postdecembrist nu mai există termenul teoriei legate de practică. Din păcate tinerii la terminarea studiilor devin direct șomeri. Primarii și Consiliile locale nu au posibilități să acorde facilități investitorilor care creează locuri de muncă. Nu este posibil să acordăm ajutoare sociale la nesfârșit. Din păcate Statul nu este un administrator eficient” – mai declară primarul PSD din Ștefan cel Mare.

”În 2002 am executat 13,5 km de șanț pentru alimentarea cu apă numai cu beneficiarii de la ajutorul social. La noi în comună toți cei care beneficiază de ajutorul social prestează activități în folosul comunității. Așa îi obligăm să își caute de muncă. În 2001 aveam  250 asistați social, iar în prezent 50”- încheie primarul înv. Nicolae Pandea.

Cu ocazia luării interviului am urmărit și un meci frumos din liga juniori D între Conpet Ștefan cel Mare și Atletic Junior, meci încheiat cu scorul de 3-0.

Marian PîrloagăPrimar_Stefan_cel_maarepanou_info_proiectSCOALA_IN_CONSTRUCTII

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*