„Book de Foudre”- EVENIMENT CARITABIL LA CĂLĂRAȘI

Pe data de 1 aprilie, a avut loc un eveniment caritabil  cu scopul salvării animalelor prin promovarea culturii. Evenimentul a fost organizat de Alexandra Tuță, Iarina Dalimon  și Miruna Stroescu,  acestea fiind eleve  ale  Colegiului Național Barbu Știrbei.

Ce este „Book de Foudre”?

Book de Foudre este un eveniment caritabil cu scopul salvării animalelor prin promovarea culturii. Cărţile, potrivite între ele conform personalităţii pe care o surprind, vor fi împachetate în hârtie, fiind desenate imagini sau scrise mici citate reprezentative. Cu o donaţie de cel puţin 10 lei veţi avea parte de un „blind date with a book”, dar veti putea, de asemenea, sa contribuiti activ la salvarea unor suflete nevinovate.

Parteneri: Asociaţia pentru protecţia animalelor Robi Bucureşti, ISJ Călăraşi, Crucea Rosie Călăraşi.

„« Book de Foudre » a reprezentat un proiect de suflet, un proiect care s-a născut dintr-o iubire sinceră faţă de frumos, faţă de literatură şi de lectură, dar şi dintr-o experienţă de voluntar completă, care ne-a determinat să sintetizăm aceste două trăiri într-o experienţă memorabilă atât pentru noi, organizatorii, cât şi pentru toţi participanţii care au sprijinit realizarea acestui obiectiv.”

„Atât eu, cât şi colegele mele, ne doream încă din ianuarie53
să materializăm gândurile şi dorinţele care ne frământau, însă momentul oportun s-a ivit în urmă cu aproximativ o lună, când am intrat în posesia unor cărţi de mare valoare şi atunci am ştiut că trebuie să ne mobilizăm şi să oferim

călărăşenilor oportunitatea de a participa la un eveniment caritabil, care are şi un alt scop : promovarea lecturii ca instrument esenţial în formarea şi modelarea individului. Suntem mândre că iniţiativa a avut impact şi că tinerii, în special, au răspuns invitaţiei noastre de a se implica activ în salvarea unor suflete nevinovate prin participarea la un « blând date » cu o carte, astfel încât putem concluziona că evenimentul şi-a atins scopul primordial şi că experienţa poate fi catalogată drept un adevărat succes. În acest sens, doresc să mulţumesc partenerilor noştri : ISJ Călăraşi şi Crucea Rosie Călăraşi, cafenelei Music pentru primirea călduroasă, dar şi tuturor celor care au fost ieri alături de noi ! Personal, mă bucur că această acţiune a avut loc, mă bucur că tinerii s-au implicat şi că au venit într-un număr atât de mare, mă bucur că în oraşul Călăraşi se desfăşoară şi alt tip de activităţi, care la nivel naţional sunt foarte bine văzute ! Sunt foarte fericită de întreaga colaborare din spatele organizării acestui eveniment şi sper că, în continuare, comunitatea noastră să beneficieze de astfel de experienţe, pentru că schimbarea este posibilă doar dacă lucrăm împreună, fiind uniţi şi solidari şi fără sprijinul dumneavoastră, al tuturor, nu am putea să oferim tinerilor o altă perspectivă asupra educaţiei non-formale şi asupra voluntariatului !”

   Alexandra Tuță, organizator82

 

 

Cum a decurs evenimentul ?

iarina

 „Fiind primul proiect la care particip, la început am fost destul de neliniştită. Nu ştiam dacă  vor veni atât de mulţi şi chiar îmi doream să strângem bani pentru animalele de la adăpost.
Nu cred că vă puteţi imagina cât de fericită am fost când am văzut câte persoane au participat la eveniment. A fost un adevărat succes şi sper să mai organizăm şi alte evenimente caritabile. Desigur, acesta nu ar fi putut deveni realitate dacă nu am fi avut sprijinul cafenelei Music, al ISJ Călăraşi şi Crucii Roşii Călăraşi, dar  şi cel al presei.” Iarina Dalimon

 

 


1111Eu şi Alexandra, am decis să implementăm acest proiect în oraşul nostru din dorinţa de a aduce tuturor cititorilor şi iubitorilor de animale, noi înşine fiind astfel de persoane, un prilej divers de relaxare. Personal, ador titlul pe care l-am ales „Book de Foudre” deoarece consider că acesta conturează perfect vibe-ul fiecărui cititor înrăit şi dragostea lor inexprimabila faţă de literatură şi asta a fost exact intenţia noastră faţă de de acest eveniment caritabil. Am fost plăcut surprinsă de mulţimea de oameni care şi-a făcut apariţia şi în special de toţi tinerii care s-au arătat încântaţi de idee. În final, consider că evenimentul a fost un adevărat succes pe măsură efortului depus şi a lungilor pregătiri şi aşteptări, şi mă bucur că, astfel, am reuşit să venim în ajutorarea animalelor din cadrul Asociaţiei pentru protecţia animalelor Robi Bucureşti, cât şi să aducem tinerilor din Călăraşi a little bit of something else.”
 Miruna Stroescu

 

Galerie Foto: Radu Dumitrescu – fotograf, Pentrucalarasi.ro

12921027_898574226919198_1036706965_n 12910148_898573293585958_567260710_n 12910823_898573336919287_1017532961_n

12910755_898573306919290_1894565220_n

Cătălin Cojocaru

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*