Reţinuţi de poliţişti pentru furt

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au identificat şi reţinut doi bărbaţi din comuna Vasilaţi, judeţul Călăraşi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt.
În cursul lunii martie şi aprilie, oamenii legii au fost sesizaţi despre sustragerea dintr-un cabinet medical şi dintr-un magazin a mai multor bunuri şi bani, prejudiciul total fiind de aproximativ 4.000 lei.
Cercetările efectuate în cele două cauze de poliţişti au condus la identificarea şi reţinerea, la data de 13 aprilie 2016, a doi tineri cu vârste de 16, respectiv 19 ani, ambii din comuna Vasilaţi, bănuiţi de comiterea furturilor.
Peste 90 % din prejudiciul creat a fost recuperat.
Persoanele bănuite au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preveniv Călăraşi.

Aprozi – bănuit de acte de tulburarea ordinii publice, reţinut cu operativitate de poliţişti

Poliţişti din Budeşti au reţinut, la data de 13 aprilie 2016, pe un bărbat care ar fi provocat acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice la şcoala din localitatea Aprozi.
Din cercetările efectuate, a rezultat că C. Marius, de 33 ani, tatăl unui elev, s-a deplasta la şcoala din Aprozi, unde ar fi adresat injurii şi ameninţări mamei altei eleve, în urma unor divergenţe.
Bărbatul a fost reţinut sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preveniv Călăraşi.

Peste 30 de kg de peşte, confiscat de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Călăraşi au confiscat peste 30 de kg de peşte, fără documente de provenienţă.
În ziua de 12 aprilie 2016, pe raza comunei Roseţi, judeţul Călăraşi, a fost depistat P. Iosif, de 69 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce oferea spre vânzare peste 30 de kg de peşte din speciile scrumbie şi avat.
Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul nu deţinea documente de provenienţă pentru marfa comercializată, fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.
Peştele a fost ridicat în vederea confiscării.

Prins de poliţişti în timp ce conducea un autotuirsm, deşi îi era anulat acest drept

La data de 12 aprilie 2016, agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călărași, pe O. Daniel, de 38 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat.
Poliţiştii au demarat cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Prins la volan, sub influenţa alcoolului şi fără permis

Poliţiştii din Budeşti au prins în noaptea de 12/13 aprilie 2016, pe raza orașului Budești, pe un bărbat de 28 ani, din comuna Radovanu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Agenţii de poliţie au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şofer sub influenţa alcoolului, prins de poliţişti

În seara de 13 aprilie 2016, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Borcea, au depistat pe raza localităţii pe un bărbat de 54 ani, din comuna Jegălia, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Agenţii de polişie au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Evenimente rutiere

În ziua de 12 aprilie 2016, un bărbat de 73 ani a condus un autoturism, la ieşirea de pe A2 – Drajna şi nu a respectat semnificaţia indicatorului „Accesul interzis”. Acesta nu a acordat prioritate de trecere la pătrunderea pe DN 21 şi a lovit o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 ani, din municipiul Călăraşi.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a şoferului autoturismului şi a unui pasager, care au fost internaţi la spital.
În contunuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.
La data de 13 aprilie 2016, în localitatea Vlad Ţepes, judeţul Călăraşi, M. Mihai, 58 de ani, din municipiul Bucureşti, a condus un autoturism şi a accidentat un pieton, care ar fi traversat drumul public prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru vătămare corporală dun culpă.

În afara localităţii Ştefan Vodă, judeţul Călăraşi, în ziua de 13 aprilie 2016, F. Mirela, 35 de ani, din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, a condus un autoturism şi pe fondul unor preocupări de natură a-i distrage atenţia, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe un teren agricol din apropiere.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a pasagerului din dreapta.
Poliţiştii au demarat cercetările pentru stabilirea modului de producere a accidentului.

Poliţiştii recomandă: conduceţi prudent, respectând regulile de circulaţie!
Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum şi acordaţi prioritate celor în drept!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*